Eerste dag op het kinderdagverblijf

Eerste dag KDVVandaag was een spannende dag. Nadat Ninthe vorige week afscheid had genomen bij de gastouder, mocht ze vandaag gaan wennen op het kinderdagverblijf. Niet alleen spannend voor haar, maar zeker net zo spannend voor mama!

Vanmorgen om 10u was het zo ver, ik mocht Ninthe brengen naar het kinderdagverblijf en zou eerst nog even een intake hebben met de leidsters daar. Haar tasje had ik gisteravond al gepakt, zodat we er deze ochtend meteen helemaal klaar voor zouden zijn.

Het ontvangst was in ieder geval hartelijk, dus dat stelde me meteen gerust. De leidsters straalde vertrouwen en vriendelijkheid uit, en ik voelde meteen dat ik hier mijn dochter wel durfde achter te laten.

Ook Ninthe leek de ontspannen sfeer op te merken en ging in eerste instantie meteen lekker op de grond spelen met het ruim voorradige speelgoed. Een goed begin! Ondertussen kon ik rustig alles vertellen wat belangrijk was. Alsof ze daarna het op handen zijnde vertrek leek op te merken, begon ze wat meer te dreinen en mopperen en wilde ze bij me zijn.

Toen het tijd was om te gaan, was de maat helemaal vol. De volumeknop ging open en er kwam een luidkeels protest uit. Gelukkig weet ik dat onze kleine driftkikker héél erg hard kan gillen, dus ik was hier op voorbereid en had ook niet anders verwacht. Als ze maar snel haar draai zou vinden. Met toch wel een beetje een dubbel gevoel verliet ik het kinderdagverblijf. De sfeer en het ontvangst waren in ieder geval goed, dus ik kan erop vertrouwen dat ze daar in goede handen is. Maar zal ze er zelf ook zo over denken? En haar draai een beetje kunnen vinden? De hele overstap van gastouder naar kinderdagverblijf was toch al zo’n eeuwig twijfelpunt. Als ik maar een goede keuze gemaakt heb!

Lees ook: De zeven voor- en nadelen van een gastouder vs. kinderdagverblijf

Eenmaal thuis gekomen zat er niets anders op dan wachten… Vandaag ging ze alleen eventjes een paar uurtjes wennen, dus om 13u zou ik haar weer op mogen halen. Ontelbare keren heb ik op de klok gekeken, maar uiteindelijk was het toch sneller dan verwacht 13u. Snel naar het kinderdagverblijf. Hoe zou mijn meisje het gevonden hebben?

Terug op het kinderdagverblijf hoorde ik in ieder geval geen gegil en geschreeuw meer, dat was alvast een goed teken! Toen ik de groep binnen kwam, lag ze lekker op de grond. Eenmaal mij in het oog, was ze daar natuurlijk wel meteen klaar mee en snel heb ik Ninthe lekker bij me gepakt. Ik werd met een dikke smakzoen ontvangen. De leidsters deden verslag van de dag en gelukkig konden ze me vertellen dat Ninthe na een kwartiertje vol boosheid uiteindelijk lekker ging spelen en babbelen en dat ze weer helemaal bijgetrokken was. Heel fijn om dat zo terug te horen! Nu weet ik dat ik haar volgende week met een gerust hart daar naartoe kan brengen, en hopelijk blijft ze het er naar haar zin houden.

Comments

comments

Een gedachte over “Eerste dag op het kinderdagverblijf”

Leuk als je een reactie achterlaat!