naaimachine

Mijn eerste naailes

Ik heb een ideaalbeeld in mijn hoofd, waarin ik zelf de meest leuke en hippe kinderkleertjes voor mijn kindjes maak. Ik heb de oude naaimachine van mijn moeder mogen lenen en de nodige materialen aangeschaft. Niets wat mij nog belet om aan de slag te gaan. Behalve dan… dat ik echt totaal geen handigheid en nul ervaring heb met het maken van kleding, het werken met de naaimachine en noem maar op. Tijd dus om mijzelf aan te melden voor een heuse naaicursus!

Eerst was het nog zoeken naar een plek waar ik terecht kon om een paar lessen op proef te draaien. Het laatste waar ik op zit te wachten, is dat het helemaal tegenvalt, ik er echt niets aan vind en ik een jaar lang aan zo’n cursus verbonden ben. Wat bovendien ook niet haalbaar is, aangezien ik begin mei toch ergens zal moeten bevallen en het volgen van zo’n cursus er dan toch echt even niet in zit. Gelukkig vond ik een naaiatelier hier in de beurt waar ik voor een proefblok van 4 lesjes kon aansluiten en mijn eerste ervaringen kon opdoen.

Gisteravond was het dan zover. Ik was heel benieuwd in wat voor soort clubje mensen ik terecht zou komen. Het stereotiep wat ik dan toch in mijn hoofd heb zitten, is een clubje oude vrouwen die gezellig bij elkaar komt om kleertjes voor hun kleinkinderen te maken (sorry, het is echt zo). Maar niets was minder waar! Juist het tegenoverstelde was het geval en ik sloot aan bij een groepje jonge vrouwen van om en nabij mijn leeftijd of ietwat ouder. Dat viel me dus al alles mee.

DSC_0007

Het stofje op de foto is wat ik gekocht heb voor mijn eerste projectje. Een lekker tricot stofje waar ik een broekje van hoop te gaan maken voor onze kleine man, voor als hij straks geboren is. Maar zover is het nu nog niet, eerst moest ik tijdens de naailes kennis maken met mijn naaimachine en leren hoe alles werkt. Daarna kon ik op een lapje stof een en ander uitproberen en verschillende steken naaien om er wat feeling mee te krijgen.

Ten slotte was het tijd om wat leuke patroontjes op te zoeken, iets waar ik wel mee aan de slag zou willen. Ik bleek genoeg stof te hebben om naast een broekje ook nog een leuk bijpassend mutsje (een beanie model) te maken. Daarvoor zijn de patroontjes inmiddels op het patroonpapier gezet en volgende week kan ik er verder mee aan de slag! Ben erg benieuwd hoe het verder zal lopen en wat het uiteindelijke resultaat zal zijn!

Maak jij ook wel eens wat kleding zelf?

 

Comments

comments

Een gedachte over “Mijn eerste naailes”

Leuk als je een reactie achterlaat!