skateboard heupafwijking

Bewegen met een gipsbroek

Eerder kon je al lezen over de reis die we tot nu toe afgelegd hebben rondom de heupafwijking van Ninthe. Begin december vorig jaar had ze een operatie gehad, waarna ze in de gipsbroek kwam en flink wat van haar mobiliteit moest inleveren. Gelukkig had mijn man iets slims ontworpen om haar toch de nodige bewegingsvrijheid te geven!

Nadat Ninthe de gipsbroek aan had, waren we heel bang dat het haar niet eens meer zou lukken om zichzelf door de ruimte te verplaatsen. Het is al wat als je niet meer kunt rollen, zitten en staan zoals je gewend bent. Maar als ze ook alle vrijheid moest verliezen door niet eens meer te kunnen verplaatsen vanwege het gewicht van het gips, dat zou pas echt veel bewegingsvrijheid inperken.

Gelukkig heeft mijn man een creatieve geest, en had hij hier snel een passende oplossing voor bedacht die heel goed bleek te werken en waar we nog veel plezier van hebben beleefd: een ‘skateboard’ aangepast op de vorm van Ninthe in haar gipsbroek.

Na de aanschaf van de nodige materialen en een paar dagen knutselen, had hij zo een prachtig en bruikbaar skateboard in elkaar staan die precies op maat gemaakt was. Het ligvlak van het skateboard was lekker opgevuld met schapenwol, dus hier zou Ninthe zacht op kunnen liggen. Tijd om hem uit te proberen. Ninthe had snel door hoe het skateboardje werkte, kijk dit filmpje maar eens!

Dit waren de eerste ‘babystapjes’ die ze met het skateboard maakte. Hier ging het nog heel rustig en voorzichtig, maar al snel ging het stukken sneller en gemakkelijker. Al die tijd heeft ze er veel gebruik van gemaakt, en ze gebruikt hem nu met de campspreider soms zelfs nog. Ze is er echt handig in geworden en heeft er flink wat arm- en schouderspieren mee ontwikkeld. Het was echt een ideale uitkomst voor ons!

Achteraf hebben we ook wel gemerkt dat het Ninthe ook wel lukte om zich met gipsbroek en al ook zonder skateboard te verplaatsen, maar dat hadden we vooraf niet geweten. Op deze manier gaat het in ieder geval een stuk sneller en racet ze echt door de woonkamer heen. Een groot succes dus!

Wat vind jij van deze oplossing?

Comments

comments

2 gedachten over “Bewegen met een gipsbroek”

Leuk als je een reactie achterlaat!