samen lezen boekje

Prentenboek: Wat zit er in je buik, mama?

Toen we er achter kwamen dat we zwanger waren van ons tweede kindje, waren we op zoek naar een boek dat op een leuke en kindvriendelijke manier de komst van een baby zou aankondigen bij Ninthe. In deze zoektocht kwamen we het boek van Sam Lloyd –  “Wat zit er in je buik, Mama?” – tegen en we besloten om dit boek in huis te halen.

DSC_0012Zo ongeveer vanaf dag 1 is dit boek absoluut favoriet hier in huis. Het heeft bij ons een plekje in het zicht, en Ninthe wijst er elke dag wel een paar keer naar als ze graag samen in dat boek wil lezen.

Het prentenboek kent een paar grote, kleurrijke illustraties met flapjes waarachter iets verschuilt zit wat mogelijk in mama’s buik zou kunnen zitten. Vooral die flapjes vindt Ninthe het leukste onderdeel van het boek en ze kan dan ook best even zoet zijn met het boek doorbladeren en steeds maar weer achter de flapjes gluren.

DSC_0024

Naast dat het boek leuk is om samen te lezen en je kind een beetje voor te bereiden op de komst van een baby, is het ook een boek dat zich uitstekend leent voor een leuke foto als aankondiging voor de geboorte. Ik heb er ondertussen al meerdere langs zien komen, en zelf hadden we ook een foto van Ninthe met dit boek en de echo gemaakt.

DSC_0087

In het begin was Ninthe net 1 jaar, en was ze wellicht nog wat klein om het echt allemaal te begrijpen. Ook het feit dat ze voorzichtig met het boek om moest gaan was toen nog lastig te snappen, en er werd flink aan de flapjes getrokken waardoor dat sommige helaas al snel uitscheurde. Met wat plakband en lijm heb ik ze wel weer weten te herstellen, en nu Ninthe 1,5 is lijkt het boekje wat beter aan te sluiten. En hoewel ze ook nu nog te jong zal zijn om het echt allemaal te begrijpen, is het toch leuk om zo samen spelenderwijs bezig te zijn met de veranderingen in mama haar buik en de komst van een baby.

Comments

comments

Een gedachte over “Prentenboek: Wat zit er in je buik, mama?”

Leuk als je een reactie achterlaat!