Heupafwijking: Stapjes vooruit

Vandaag stond er weer een controle gepland rondom de heupafwijking van Ninthe. De eerste controle sinds ze twee weken geleden uit het gips gekomen is, dus dat was wel een beetje spannend! Zou alles er goed uit zien op de röntgenfoto? Zat het heupje nog mooi in het kommetje?

We konden al heerlijk vroeg terecht, dus dat scheelt weer een hele dag wachten tot het zo ver is. Half 9 eerst een röntgenfoto wezen maken. Gelukkig kon papa iets later op zijn werk aanschuiven, zodat hij mee kon voor de foto, aangezien dat voor mij als zwangere vrouw niet zo raadzaam is. Daarna ging papa gauw naar zijn werk, en kon ik samen met Ninthe door naar de orthopeed. De afspraak stond om 9u, dus mooi als (een van de) eersten. Maar zoals dat altijd gaat, loopt het natuurlijk enorm uit in het ziekenhuis.

2016-03-10 11.31.42Van al dat wachten werd Ninthe een beetje rusteloos. We waren al lang de spreekkamer ingeroepen, maar de arts kwam nog maar niet aanzetten. Half 10, nog niemand. Dus tegen de tijd dat de arts er eindelijk was, had Ninthe helemaal geen zin meer in het lichamelijk onderzoek en hij hoefde maar naar dr beentjes te kijken of ze begon al te huilen. Maar gelukkig kon hij van de foto in ieder geval al zeggen dat dit er heel goed uit zag! Weer wat vorderingen gemaakt.

Lees ook: Heupafwijking: De reis tot dusver.

Haar beentjes (met name links, de ‘slechte’ kant) zijn nog wel wat stijf en bewegen nog niet zoals voorheen. Nu mag ze overdag 2 uurtjes per dag de spreidbroek af. Hopelijk gaat ze dan wat meer haar beentjes gebruiken en wordt ze weer wat mobieler. Over zes weekjes een nieuwe controle, en wie weet… Mijn stille hoop blijft dat we overdag snel van de spreidmiddelen verlost zijn. Ik blijf duimen! Duim je mee?

Comments

comments

5 gedachten over “Heupafwijking: Stapjes vooruit”

Leuk als je een reactie achterlaat!