draagzak Tula

Je kindje bij je dragen

Toen Ninthe net geboren was, droegen we haar regelmatig in een rekbare doek. Het was heerlijk om haar zo dicht bij ons te hebben, maar achteraf denk ik dat we haar niet altijd even goed geknoopt hebben. Met een tweede op komst, wil ik het deze keer goed doen. Ik heb een nieuwe draagdoek gekocht, en afgelopen week een draagconsult genomen om de kneepjes van het vak te leren.

Het op een goede manier dragen in de draagdoek, is voor ons extra belangrijk vanwege de erfelijke kans op een heupafwijking. Het niet goed dragen, zou hier namelijk een negatieve impact op kunnen hebben. Dat wist ik allemaal nog niet toen Ninthe klein was, anders had ik het toen zeker ook anders aangepakt.

DSC_0070Nadat we de rekbare doek niet meer gebruikte, zijn we bij Ninthe overgestapt op draagzakken. Ik vind het heel fijn om haar zo te dragen, en het is ook nog eens heel praktisch. Je neemt een draagzak een stuk gemakkelijker mee dan een wandelwagen, en je hebt je kind ook nog eens lekker dicht bij je. Afgelopen zomervakantie hebben we zelfs de kinderwagen thuis gelaten en alleen de draagzak meegenomen. Op drukke plekken ben je dan ook nog eens veel compacter en loopt niet iedereen je voor de voeten met zo’n grote kinderwagen.

DSC_0555

Al met al, met deze tweede baby wil ik het dus graag goed doen. Ik had al eventjes enkele draagdoeken in huis liggen, en heb met Ninthe een paar keer geoefend om het knopen onder de knie te krijgen. Maar ik durfde het toch niet aan, om haar er echt in de doek mee op stap te nemen. Want zat het wel goed geknoopt? Het is dan toch net wat ingewikkelder dan een draagzak, die je maar hoeft vast te klikken.

Yaro la Vita Turquoise Flame, de doek waarmee ik onze kleine knul wil gaan dragen.
Yaro la Vita Turquoise Flame, de doek waarmee ik onze kleine knul wil gaan dragen.

Daarom deze keer een draagconsult, wat wel echt aan te raden is als je wilt gaan dragen! Je leert precies hoe je de doek goed kunt knopen en aanspannen, zodat je kindje zeker in de juiste houding komt te zitten. Nu is het alleen nog een kwestie van onthouden hoe het werkt tot dat onze kleine vent er is! En af en toe eventjes met Ninthe oefenen, want echt dragen is nu tegen het einde van mijn zwangerschap wel iets te belastend geworden.

Heb je ook wel eens gebruik gemaakt van een draagdoek of -zak?

Comments

comments

2 gedachten over “Je kindje bij je dragen”

  1. Heerlijk eh! och, dat voelt zo vertrouwd ik heb een baby ktan doek! maar ik heb zo'n slechte rug, daarna gelijk last. Al vind ik het heerlijk om te dragen! Maar nu de kleine meid ondertussen 10 kilo is geweest is het wel snel te voelen. Wellicht ook de juiste doek niet meer.

  2. Is dat een rekbare doek? Dan wordt het uiteindelijk wel zwaar ja! Met een geweven doek (of draagzak) zul je dan minder last hebben van het zwaarder wordende gewicht. Maar het is inderdaad heerlijk vertrouwd om ze zo bij je te dragen 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!