knutselactiviteit Pasen

Paasmandje knutselen

Nog op zoek naar een leuke knutselactiviteit voor Pasen? Wij hebben ons heerlijk vermaakt met het knutselen van dit paasmandje. Een leuke manier om straks met Pasen je gekookte eitjes op tafel te presenteren. Vandaag ons resultaat en natuurlijk deel ik het knutselpatroon met jullie, zodat je thuis ook mee kunt knutselen.

DSC_0001

Wat je in ieder geval nodig hebt voor deze activiteit, is een leeg eierdoosje (van 6 stuks) en het eendjespatroon. Dit patroon kun je hier downloaden. Verder kun je het mandje versieren net zo je zelf wilt! Wij gingen voor (vinger)verf, crêpepapier en organza. Voor de vleugels kun je evt. twee splitpennen gebruiken, dan kunnen de vleugels nog bewegen. Een andere optie is om ze gewoon vast te lijmen.

DSC_0011

En dan is het tijd om lekker te gaan knutselen. In ons geval: heerlijk kliederen met de vingerverf! Voor Ninthe was dit vooral de stap waarin ze zichzelf helemaal kon uitleven. Uiteindelijk zat er meer verf op de tafel dan op de tekening, maar ze is toch heerlijk geconcentreerd bezig geweest. Ook het eierdoosje werd natuurlijk van een likje verf voorzien.

DSC_0018

De rest van de knutselactiviteit kwam vervolgens een heel eind neer op mama die de rest doet. 🙂 Hoe ouder ze zijn, hoe meer ze natuurlijk zelf kunnen helpen. Wij hebben mandje opgevuld met wat groene organza, en een staart van crêpepapier gemaakt. Vervolgens hebben we alles bevestigd en tada: een paasmandje! Nu met Pasen nog de gekookte eitjes erin, en dan kan het kunstwerk zo op tafel.

DSC_0022

Hebben jullie ook al wat geknutseld voor Pasen?

Comments

comments

Een gedachte over “Paasmandje knutselen”

Leuk als je een reactie achterlaat!