Getest: Bakerpraatjes en andere fabeltjes

Er zijn enorm veel bakerpraatjes in omloop rondom het geslacht dat je baby zal krijgen. Hoe je je voelt of hoe je er uit ziet tijdens je zwangerschap; al deze dingen zouden iets zeggen over het geslacht. Ook heb je een kalender die je er op kunt naslaan, en een thuistest die je kunt doen en die je al vroeg zou kunnen vertellen of je een jongetje of een meisje krijgt. Ik testte er een paar, en zette ze hieronder voor je op een rijtje. Wat komt er uit, en wat niet?

Bakerpraatjes

 • Krijg je een meisje, dan zou je buik pas later gaan groeien. Bij een jongen zal je buik in het begin al hard groeien.
  Mijn buik groeide in het begin al hard, het was al snel te zien dat ik zwanger was. Dit zou dus wijzen op een jongetje.
 • Bij een meisje zou je vaak misselijk zijn, bij een jongen niet.
  Ik heb geen last gehad van misselijkheid. Dit zou dus betekenen dat ik een jongetje krijg. (Noot: bij mijn vorige zwangerschap was ik ook niet misselijk, ik kreeg een meisje).
 • Jongens zouden je ribben bont en blauw trappen, meisjes zouden vooral lager actief zijn.
  Mijn ribben blijven goed gespaard. Dat zou dus op een meisje duiden.
 • Bij meisjes zou je last hebben van pukkeltjes, en zou je zo de hele dag kunnen slapen.
  Dat laatste gaat zeker op. Ik ben behoorlijk vermoeid. In dat geval dus een meisje. Pukkeltjes heb ik dan weer geen last van, wat weer wijst op een jongetje.
 • Trek in chocola en andere zoetigheden zou ook op een meisje wijzen. Terwijl trek in zure haring en augurken op een jongetje zou duiden.
  De chocolade is hier niet aan te slepen! Echt mijn craving tijdens deze zwangerschap.
 • Bij een jongetje zou je tot slot vocht vast houden in je benen, en bij een meisje niet.
  Hier heb ik (nog) geen last van, toch een meisje dus?

Stand jongen vs. meisje: 3-4
Slechts een klein verschil, op basis van deze bakerpraatjes zou het dus alle kanten op kunnen.

Chinese geslachtskalender
Er bestaat zoiets als een heuse Chinese geslachtskalender. Op basis van de maand waarin je baby verwerkt is, en je leeftijd op dat moment, zou voorspelt kunnen worden wat het geslacht van je baby zal zijn.

Chinese-kalender-geslacht
Bron

Volgens deze kalender zou ik een jongetje krijgen.

Zouttest
Tot slot bestaat er ook nog een simpele ‘thuistest’ die je kunt doen en welke het geslacht van de baby zou voorspellen. De test werkt als volgt: Doe twee eetlepels zout in een doorzichtig glas (formaat ‘normale’ drinkbeker). Vang je ochtendurine op en giet dit over het zout totdat het glas voor de helft gevuld is. Kijk zo’n 2-3 minuten wat er gebeurt voor het resultaat.

Als je urine verkleurt en troebel wordt, en/of er staat een bubbeltjeslaag of wolkjespatroon aan de oppervlakte, dan zou dit wijzen op een jongen.

Als de urine helder blijft en/of er langwerpige slierten vanuit de bodem naar het oppervlakte opstijgen en meteen verdwijnen, dan zou je een meisje krijgen.

Deze test heb ik vrij in het begin van mijn zwangerschap uiteraard ook geprobeerd. Volgens het resultaat zou ik in dit geval een jongetje krijgen!

Het resultaat
Bij de bakerpraatjes zou het met een minimaal verschil toch op een meisje duidden. De Chinese geslachtskalender en de zouttest wijzen toch een jongetje uit. Natuurlijk hebben alle echo’s bij ons al uitgewezen dat onze kleine spruit als alles klopt een jongetje zou zijn! Punten voor de kalender en de thuistest dus.

Wat voorspellen/voorspelden deze fabeltjes over het geslacht van jouw baby?

Comments

comments

Een gedachte over “Getest: Bakerpraatjes en andere fabeltjes”

Leuk als je een reactie achterlaat!