Bunnies jr

Shoplog: Eerste schoentjes kopen en hoe we daarbij twee keer de fout in gingen

Nu Ninthe inmiddels mag genieten van dagelijks twee uurtjes spreidbroekloosheid, levert dit uiteraard ook meer bewegingsvrijheid op. En drang om te bewegen, daaraan heeft een 1,5 jaar oude dreumes geen gebrek. Ze gaat dan ook steeds meer pogingen ondernemen om meer overeind te komen, en dus meer gebruik maken van haar benen en voetjes. Eindelijk was voor mij het moment dan daar: we mochten gaan winkelen voor haar eerste échte schoentjes.

Het is niet dat ze nooit eerder schoentjes heeft gedragen. We hadden wel zeker een paar schoentjes, van die simpele dingetjes die je voor een paar euro koopt en die vooral leuk zijn voor de sier. Maar nu de kans erin zit dat ze echt kan gaan staan en lopen, willen we natuurlijk wel dat ze hiervoor schoenen heeft die haar op een goede manier ondersteunen. Tijd voor een shopsessie dus!

Ik had al een tijdje een leuk winkeltje hier in het centrum op het oog: Hippe Tante. Vol goede moed ging ik daar dan ook als eerste op af, en we werden zeker niet teleurgesteld. Ik was vooraf een beetje bang of er wel goede stapschoenen in haar maatje zouden zijn, omdat Ninthe haar voetjes nogal klein uitvallen. De gemiddelde dreumes van 1,5 heeft zo’n maatje 22 tot 24, maar daar zit Ninthe toch wel een paar maatjes onder. Gelukkig was dat niet het geval en hadden ze ook in de juiste maat een leuk aanbod aan schoenen!

f995fb_229aec8a8d3a45f7b8564047171f5b3a
Bron: Hippe Tante

De juiste schoen kiezen
Omdat ze alles nog moest leren op het gebied van gaan staan en stappen, is een schoen met soepele zool aan te raden. Daar lag dan ook onze focus op. Er was een paar waar meteen mijn oog op viel, en dat ik erg leuke schoentjes vond. Die moesten we uitproberen!

Eerst probeerde de verkoopster om ze bij Ninthe aan te doen, maar daar was de kleine draak het absoluut niet mee eens. Ze had echt geen zin om de schoenen te gaan passen. “Dat wordt later nog wel anders”, grapte deze dame. Maar ook ik kreeg de schoenen niet bij haar aan. De verkoopster concludeerde dat ze een hoge wreef heeft, waardoor dat model schoen helaas afviel. Gelukkig was er ook nog een leuke tweede keus. Deze schoen kregen we veel gemakkelijker aan (Ninthe was nog steeds not amused) en zagen er ook heel leuk aan! Het zijn de Zoë Zacht schoentjes van Bunnies Jr. geworden.

DSC_0018

De beginnersfout
Natuurlijk wilde we deze hippe schoentjes meteen aanhouden en na het afrekenen gingen we er vol trots mee naar huis. Toen we ze thuis na een poosje uitdeden, kwam ik echter tot de verschrikte conclusie dat er iets niet klopte!

In de winkel hadden we de rechterschoen gepast, en de verkoopster is later de linker versie uit het magazijn gaan halen om deze ook te passen. De verkoopster heeft deze bij Ninthe gepast, gevoelt hoe het zat en vervolgens hebben we de schoentjes aangehouden en heb ik er niet meer naar omgekeken. Maar nu thuis aangekomen blijkt dus dat ze er een schoentje in een andere maat (één maat groter) bij gepakt heeft! Dat was wel een baalmomentje… Note to myself: dit de volgende keer zelf even controleren!

Manlief was zo lief om dezelfde dag nog terug te gaan naar de winkel om de schoentjes om te wisselen voor een paar met wél dezelfde maat. Hij benoemde het probleem, en welk maatje van de twee de juiste was. De verkoopster ging in het magazijn om de schoentjes om te halen, en tevreden kwam manlief weer thuis. Missie geslaagd, dachten we. Totdat ik ontdekte dat hij voor dezelfde beginnersfout gevallen was. Note to ourself: controleer of de verkoopster het juiste meegeeft! Haha, je zou het haast niet geloven dat je dan alsnog met de verkeerde maat thuiskomt. Maar hoewel manlief nog duidelijk gezegd had dat we maatje 20 wilde hebben, kregen we alsnog maatje 21 mee naar huis!

Maar goed, uiteindelijk hebben we nu eindelijk een correct compleet paar leuke eerste schoentjes in huis! Ik kijk uit naar de op handen zijnde proud mommy moments, waarin het Ninthe zal lukken om te gaan staan, stappen, lopen. Met deze nieuwe schoentjes moet dat vast helemaal goed komen!

Heb jij ook wel eens zo’n beginnersfout meegemaakt?

Comments

comments

Een gedachte over “Shoplog: Eerste schoentjes kopen en hoe we daarbij twee keer de fout in gingen”

Leuk als je een reactie achterlaat!