spaghetti eten peuter recept

Recept: Spaghetti met tomaten-paprikasaus

Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe recepten, en zo proberen we altijd weer wat lekkers op tafel te zetten. Sommige recepten vallen zo goed in de smaak, dat ze met grote regelmaat op ons menu terug te vinden zijn. Dit recept is er daar een van.

Bij het zoeken en maken van een lekker recept, is het voor ons belangrijk dat het ook wel bij Ninthe in de smaak valt, zodat ze er lekker van kan smullen. Naarmate ze ouder worden en steeds meer een eigen willetje krijgen, wordt dit een grotere uitdaging. Maar zoals volgens mij de meeste kinderen is Ninthe (vooralsnog) dol op pasta’s, en dit recept gaat er dan ook altijd goed in!

Het recept vond ik oorspronkelijk op de site van de Albert Heijn.  De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten en voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 1 bakje magere spekreepjes (250 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 rode paprika’s (in blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
  • 400g spaghetti
  • 1 zakje pastakaas (grofgeraspt, 100g)

Bereiden:

  1. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak de spekreepjes knapperig en bruin. Schep de spekjes uit de pan en bewaar apart
  2. .Voeg 1 el extra olie toe aan het bakvet en bak de ui en paprika 5 min. zachtjes, regelmatig omscheppen. Pers de knoflook boven de pan en voeg de inhoud van de blikken tomatenblokjes toe.
  3. Laat de saus 15 minuten op matig vuur inkoken. Breng het geheel op smaak met zout en peper (optioneel). Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Giet de spaghetti af en verdeel het over 4 diepe borden. Schep de tomaten-paprikasaus erop en bestrooi het geheel met de spekreepjes en geraspte kaas.

Ook lekker: Soms voegen we op het laatst nog wat extra tomatenpuree toe en warmen dit even mee. Smullen maar!

Comments

comments

Een gedachte over “Recept: Spaghetti met tomaten-paprikasaus”

Leuk als je een reactie achterlaat!