puzzel lobbes

Shoplog: Lobbes.nl

Ninthe begint steeds meer interesse te krijgen voor houten puzzeltjes, en nu dan nog voornamelijk van die houten noppenpuzzels. We hadden er enkelen in huis, maar de hond vond ze ook erg interessant. Dat leverde helaas afgeknauwde, gesplinterde stukjes speelgoed op. En die belandde uiteraard weer in de prullenbak. Daarom werd het tijd om een nieuwe voorraad houten puzzeltjes in te slaan.

In mijn online zoektocht naar leuke en geschikte puzzeltjes, stuitte ik op de webwinkel Lobbes.nl waar ze een hele leuke en vooral ook betaalbare collectie aan deze puzzeltjes bleken te hebben. Ik koos er meerdere uit, waarvan sommige al wat meer met het oog op de toekomst. Die zouden nu misschien nog wel wat moeilijk zijn.

De levering was prima. Ik kon ze in principe al de volgende dag in huis hebben, maar omdat ik dan niet de hele dag thuis was koos ik voor aflevering een dag later. Keurig op tijd werd de bestelling bezorgd en het zat ook nog eens in een hele leuke doos!

DSC_0087
Zo’n doos alleen al daagt toch uit tot spelen?

De puzzels
In de eerste plaats heb ik een paar simpele houten noppenpuzzels besteld met diverse thema’s. Ninthe is helemaal gek van groot materieel zoals vrachtwagens en kranen, dus een puzzel van de bouw en de voertuigen vond ik wel passend. Ook is ze dol op dieren, dus die puzzel van de boerderij verdween ook in het winkelmandje.

Daarnaast ook nog een paar noppenpuzzels die nog net wat groter zijn, dus die een tikkeltje lastiger zullen zijn. En ook een blokpuzzel die nog wat lastig is, maar die door Ninthe meteen in gebruik genomen werd als stapeltoren. Ook prima! 🙂

En dan tot slot nog een paar puzzeltjes die nu echt nog wat aan de moeilijk kant zijn. In de eerste plaats twee noppenpuzzels die je helpen bij het leren tellen en klok kijken. En daarnaast ook nog een houten rups waarbij ik op basis van de foto niet zo goed wist wat ik bestelde, maar die nog best wel ingewikkeld blijkt te zijn omdat het puzzelgedeelte eruit bestaat dat de kleurtjes alleen op een bepaalde manier van het stokje op en af kunnen (zoals je op de laatste foto ziet).

Al met al denk ik dat we voorlopig wel genoeg hebben aan houten puzzeltjes en Ninthe er dus weer eventjes mee vooruit kan. En de hond gaan we uiteraard goed in de gaten houden, want puzzelstukjes zijn helaas voor hem niet bedoeld om op te knabbelen.

Naast deze houten puzzeltjes heeft Lobbes.nl ook nog een veel uitgebreidere collectie aan allerlei speelgoed, dus ik ga zeker in de toekomst deze website nog eens wat vaker bezoeken.

Waar kopen jij graag speelgoed voor je kinderen?

Comments

comments

2 gedachten over “Shoplog: Lobbes.nl”

Leuk als je een reactie achterlaat!