Natursutten drinkflessen baby

Gewonnen: Natursutten glazen flessen

Met een tweede kleintje op komst, heb ik me al een paar keer verdiept in een alternatief voor de plastic drinkflesjes die we tot nu toe bij Ninthe altijd gebruikt hebben. Dit omdat er toch wel wat nadelen aan deze flesjes schijnen te kleven. Maar ik kan mijn zoektocht stoppen, want via Mamaliefde.nl won ik een set Natursutten glazen flessen!

Waarom een alternatief voor plastic flessen?
De meeste flessen die je tegenkomt voor je kleintje, zijn plastic flesjes. Toch zijn er ook alternatieven, zoals flesjes van RVS of glas. Voor beide alternatieven is wat te zeggen. In de eerste plaats zijn RVS en glas vrij van schadelijke stoffen, zoals BPA, ftalaten, polycarbonaten, etc. Bovendien zijn ze 100% recyclebaar. Bij plastic flesjes treden daarnaast uiteindelijk gebruikerssporen op, zoals krassen e.d. waar weer bacteriën in blijven zitten en waardoor ze dus lastiger schoon te houden zijn, waar je met glas en RVS geen last van hebt.

Hoewel we Ninthe ook gewoon met plastic flesjes hebben grootgebracht (en welke ze nog steeds gebruikt), heeft dit me wel aan het denken gezet en wilde ik toch wat alternatieven gaan onderzoeken en uitproberen.

0.1a6cwr3imca-Natursutten_BabyBottlesW
Ik was zelf nog niet helemaal tot een goede conclusie gekomen in mijn zoektocht, omdat ze beide ook nadelen lijken te hebben. Zo mogen de RVS flesjes niet in de magnetron en leken glazen flesjes me zo kwetsbaar. Ninthe gooide haar plastic flesjes immers regelmatig op de grond, wat ze gewoon zullen overleven. Maar een fles van glas? Ik zag de splinters al liggen overal…

Echter, deze Natursutten glazen flessen blijken sterk en valbestendig te zijn, dus dat zou zeker mooi zijn. De praktijk moet het nog gaan uitwijzen, maar ik ben heel bij dat ik dit setje bij Mamaliefde.nl gewonnen heb en kan gaan uitproberen! Ik ben dan ook heel benieuwd naar het pakketje dat ik binnenkort ga ontvangen, en dan is het alleen nog even wachten op onze kleine man voordat we ze daadwerkelijk kunnen gaan uitproberen! En uiteraard zal ik ter zijner tijd mijn ervaringen delen.

Heb jij al ervaring met glazen of RVS flesjes? Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover!

Comments

comments

2 gedachten over “Gewonnen: Natursutten glazen flessen”

Leuk als je een reactie achterlaat!