zwanger fotoshoot zwangerschapsshoot

De laatste loodjes…

De laatste loodjes zijn het zwaarst, wordt er zo vaak gezegd. Man man, wat is dat waar. Eerlijk is eerlijk, ik kan onze kleine uk er ondertussen zo langzaamaan wel uitkijken. Maar tegelijkertijd mag die ook nog wel eventjes blijven zitten en is het allemaal toch wel weer reuze spannend, ook al heb ik het al een keertje meegemaakt!

Het blijft spannend
Vandaag ben ik 35 weken zwanger en hoe je het ook went of keert, het einde komt in zicht en deze baby zal er dus hoe dan ook binnen enkele weken uit komen! Met de bevalling van Ninthe heb ik het uiteraard allemaal al een keertje meegemaakt, maar toch vind ik het ook deze keer stiekem weer spannender worden naarmate de bevalling dichterbij komt!

Waar zit ‘m dat toch in? Ik heb het immers al een keertje gedaan, en dat verliep toch allemaal voorspoedig. Ik weet hoe het in zijn werk gaat, heb het al meegemaakt, kan daar positief op terug kijken…

DSC_0020
Met een pasgeboren Ninthe

Maar toch, iedere bevalling is weer anders, en wie weet hoe het deze keer zal gaan verlopen. Onze kleine vriend ligt bovendien in stuit, zal hij nog wel gaan draaien? Wat zal dat betekenen voor mijn bevalling? En de ultieme vraag en spanningsbron blijft misschien toch wel: wanneer gaat het gebeuren? Tsjah, dat weet natuurlijk niemand. En dat maakt het ook lastig voorbereiden. Want sommige dingen kun je dan immers pas last minute regelen, zoals Ninthe en ons hondje Baloe uit logeren brengen.

En er zijn natuurlijk ook zaken die je al laaaaang van te voren kunt regelen, maar die je alsmaar blijft uitstellen. Zo zijn er nog tal van (kleine) dingetjes die ik nog moet/wil doen voor de kleine man er is. Zijn geboorteslinger heb ik inmiddels (zo goed als) af, maar op ons geboortebord prijkt nog steeds de naam van Ninthe, een grote sticker met zijn naam op het raam zou ook wel weer leuk zijn en een klein kraambedankje maken ter attentie voor het kraambezoek net zoals bij Ninthe zou ik eigenlijk ook wel weer leuk vinden.

DSC_0048
Kraambedankjes bij Ninthe haar geboorte

Ook moeten er nog een paar laatste zaken gekocht worden om in huis te hebben voor de bevalling. En dan tot slot het heerlijke werkje om op alle enveloppen van de geboortekaartjes alvast het adres te gaan schrijven. Daar zal ik toch echt maar eens aan gaan beginnen.

Maar wat misschien nog wel het aller-aller-spannendste is, is hoe het zal zijn als onze kleine jongen daadwerkelijk gearriveerd is! Het wordt weer een heel nieuw ritme, wennen aan elkaar, elkaar leren kennen. Hoe zal alles veranderen als er twee kleintjes zijn; hoe reageert Ninthe op de komst van haar broertje; hoe gaan we het regelen met twee van de frummels die beide niet kunnen lopen; zal Ninthe erg moeten wennen; hoe zullen de nachten verlopen nu Ninthe opeens ook niet meer weet hoe ze moet doorslapen?

Ach, zo veel vragen waar we allemaal geen antwoord op kunnen geven en waar ik me ook helemaal niet mee bezig moet houden (maar stiekem toch doe). We zullen het allemaal gaan zien als het daadwerkelijk zo ver is. En moet gezegd worden: we kijken ook wel erg uit naar de komst van onze kleine vriend! Hij is zo welkom in ons midden en hij zal ongetwijfeld heel geliefd worden door iedereen in zijn omgeving! Met zijn alle zullen we een mooi gezinnetje gaan vormen, heel veel met elkaar knuffelen, van elkaar houden en samen de wereld ontdekken! Nog twee weekjes voordat ik de 37 weken bereikt heb en veilig thuis zal mogen bevallen. En dan mag je vlug komen kleine vriend, dus tot snel!

Comments

comments

Een gedachte over “De laatste loodjes…”

Leuk als je een reactie achterlaat!