diy luiertaart

DIY kraamcadeau: luierslak

Doordat we met Ninthe zijn overgestapt op wasbare luiers, had ik nog een flink aantal wegwerpluiers over. Deze luiers besloot ik te gebruiken om een leuke luierslak van te maken. Een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een kraambezoek of babyshower! En het is eenvoudig zelf te maken. In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe.

Benodigdheden

DSC_0006– Luiers (35 stuks)
– Crêpepapier
– Handdoek (100x50cm)
– Lint (2 à 3 meter)
– Chenilledraad (een klein stukje)
– Karton (bijv. van een oude doos)
– Schaar, lijm, plakband
– Papier en stift
– Paar elastiekjes
– Naald en draad

Werkwijze
DSC_0008Maak van 19 luiers een rolletje en omwikkel deze met crêpepapier. Zorg dat het crêpepapier de luier netjes omsluit en maak de uiteinden dicht met lijm of plakband.

DSC_0009

Rol vervolgens nog 12 luiers en plak dicht met een stukje plakband. Deze luiers blijven vrij van crêpepapier. Je hebt nu nog vier luiers over, die komen later aan bod.

DSC_0013

Begin met het opbouwen van je slakkenhuis met 3 witte en 5 roze luiers, zoals weergegeven op bovenstaande foto. Houd het geheel eventueel met een elastiekje bij elkaar.

DSC_0017

Breid de cirkel verder uit met 4 roze luiers en 8 witte luiers, zoals weergegeven op bovenstaande foto.

DSC_0022

Maak het slakkenhuis af met de resterende luiers, zoals te zien op bovenstaande afbeelding.

DSC_0024

Wikkel een stuk lint om het slakkenhuis en knoop het af met een strik. Zorg dat het elastiek niet meer zichtbaar is, of verwijder deze eventueel weer.

DSC_0048b

Rol de resterende 4 luiers samen op tot een grote rol, en rol deze vervolgens weer in de handdoek. Houdt een flap over ongeveer ter grootte van het slakkenhuis.

DSC_0049

Zet het slakkenhuis op de handdoek. Verbind het slakkenhuis en het hoofd met een stuk lint. Haal hiervoor een stuk lint achter het lint van het slakkenhuis langs en door de handdoek, en knoop beide uiteinden samen. Verberg het knoopje in de handdoek.

DSC_0050

Maak met een marker twee ogen op een stukje papier. Knip ze uit en plak ze met een klein beetje lijm op de handdoek. Breng het stukje chenilledraad in model voor de voelsprieten en zet het met naald en draad met een paar steekjes vast.

DSC_0040

Knip een stuk karton uit bijv. een oude doos, ongeveer ter grootte van de bodem van de slak. Pak het geheel in met crêpepapier. Leg het voor de stevigheid onder je slak, en dan ben je klaar!

DSC_0051

Zo heb je in een paar simpele stappen een leuk en creatief kraamcadeautje in elkaar gezet! Uiteraard te maken in allerlei verschillende kleuren naar wens, voor jongens of meisjes of genderneutraal.

Wat vind je van dit kraamcadeau?

Comments

comments

Een gedachte over “DIY kraamcadeau: luierslak”

Leuk als je een reactie achterlaat!