glijbaan

Het buiten spelen ontdekken

Wat hebben we het afgelopen weekend toch een heerlijk weertje gehad! Weer dat er om vroeg om lekker de achterdeur open te zetten en de frisse lucht er in te laten. Of om lekker buiten te gaan spelen!

Vooral dat buiten spelen was Ninthe duidelijk van plan. Toen de achterdeur voor het eerst open ging en de hordeur dicht, liet ze merken dat ze het daar niet helemaal mee eens was. Bijdehand als ze is had ze in een mum van tijd uitgevonden hoe de hordeur open ging, en besloot ze op eigen gelegenheid lekker naar buiten te gaan.

DSC_0024

En aangezien ze nog een beetje te klein is om er maar zelf op uit te trekken, en de tuin bovendien ook nog niet helemaal kindvriendelijk is, hobbelde mama er maar weer achteraan. Ach ze had ook groot gelijk, we moesten maar eens lekker naar buiten gaan!

De eerste dag buiten heeft ze zich prima vermaakt met een bal. Steeds gooide ze hem weg en ging er zelf schaterlachend achteraan. Heerlijk om te zien hoe een nieuwe omgeving weer voor veel speelplezier kan zorgen.

DSC_0035

Omdat het mooie weer zou aanhouden, had papa later de schommel maar eens uit de schuur gehaald. Die is nu zeker een van haar favorieten geworden, want elke keer als ze de schommelt ziet wijst ze er enthousiast naar in de hoop dat ze papa of mama zo gek krijgt om met haar te gaan schommelen.

2016-04-01 14.54.49

En als we dan toch bezig waren met het ontdekken van de speeltoestellen, besloot ik om meteen de glijbaan maar even schoon te soppen zodat Ninthe ook voor het eerst van de glijbaan af kon. Dat was pas dikke pret!

DSC_0033

Zo veel plezier, dat ze het er absoluut niet mee eens was toen de aangekondigde laatste keer voorbij was. Maar goed, als niemand met je wil glijden kun je in ieder geval nog proberen om er dan zelf maar op te klimmen, toch? 🙂

DSC_0063

Comments

comments

2 gedachten over “Het buiten spelen ontdekken”

Leuk als je een reactie achterlaat!