boomer hondje baby

Ninthe en Baloe: opgroeien tot beste maatjes

Ninthe weet niet beter dan dat onze hond Baloe hier bij het huishouden hoort. Toen Ninthe geboren werd, was Baloe ruim 7 maanden oud.  Voor Baloe was het wel even wennen toen Ninthe er net was, maar inmiddels zijn het beste maatje. Vandaag nemen we even een kijkje naar die twee deugnieten door de tijd heen.

Toen Ninthe geboren werd, was Baloe er dus al. Het hebben van een hond zou volgens dit artikel wat voordelen hebben voor baby’s. Een van de voordelen die genoemd wordt, is dat het goed zou zijn voor de ontwikkeling van de baby, omdat ze op latere leeftijd met de hond kunnen spelen en omdat ze er een maatje bij krijgen waaraan ze zich kunnen hechten. Nou, Ninthe en Baloe hebben samen in ieder geval bewezen dat die vlieger hier absoluut op gaat!

2014-09-25

Toen Ninthe er net was, was deze verandering voor Baloe reuze spannend. Hij wist niet zo goed wat hij ermee aan moest en voelde goed aan dat er iets belangrijks gebeurd was. Op de foto lag Ninthe in de box, en ging Baloe er heel voorzichtig op af om te snuffelen. Maar zodra ze ook maar een kik gaf of iets bewoog, vloog hij geschrokken naar de andere kant van de woonkamer, haha!

We hebben hem zoveel mogelijk laten snuffelen aan Ninthe en haar vooral niet voor hem weg gehouden, en uiteindelijk was hij dus prima gewend aan haar aanwezigheid en vond hij haar niet meer eng. In tegendeel, al snel wilde hij niets liever dan haar helemaal aflikken elke keer dat hij haar zag. Wat wij dan weer liever niet hadden. 🙂

En zo ontstond er een echte vriendschap! Naarmate Ninthe ouder werd, zocht ze zelf Baloe ook steeds vaker op en vond ze het heerlijk om met hem te spelen.

En wat vindt ze het leuk als Baloe met haar speelt! Een van de favorieten is toch wel het apporteren. Van alles vliegt er door de ruimte of wordt er voor Baloe zijn neus gehouden, in de hoop dat hij het aanpakt en er mee gaat spelen. Wat ze vooral ook hilarisch vindt, is als Baloe een knuffel pakt en daar heel hard mee gaat schudden. Op het filmpje hieronder probeerde ze heerlijk met Baloe met de bal te spelen. Ninthe was toen net 1 jaar.

Zo kunnen ze dus heerlijk samen spelen. Nu Ninthe ouder wordt, probeert ze Baloe ook op deze manier uit te dagen. Dan houdt ze hem bijvoorbeeld speeltjes voor waarvan ze weet dat hij er niet aan mag komen. Als hij ze dan pakt, dan roept ze heel hard ‘nee’ en schudt ze beschuldigend met haar vingertje. Fantastisch. 🙂

Maar ondanks dat ze nu haar corrigerende vaardigheden de hele dag op hem oefent, zijn het nog steeds dikke maatjes en krijgt hij ook nog heel vaak dikke knuffels en kusjes! Best friends for life!

Nu is inmiddels baby 2 natuurlijk op komst. Ik weet zeker dat Baloe al in de gaten heeft dat ik zwanger ben, zoiets lijkt een hond aan te voelen. Ik ben dan ook reuze benieuwd hoe hij straks reageert op zijn komst. Zal hij het in het begin weer net zo spannend vinden? Of weet hij nou beter wat het betekent en is die spanning er nu vanaf? Ik hoop in ieder geval dat ze het net zo goed samen kunnen vinden als nu met Ninthe het geval is.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het opgroeien met een huisdier. Leuk als je een reactie achterlaat.

Comments

comments

2 gedachten over “Ninthe en Baloe: opgroeien tot beste maatjes”

Leuk als je een reactie achterlaat!