pauline oud boekjes

Mijlpalen vastleggen: de boekjes van Pauline Oud

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de mijlpalen in je kindjes ontwikkeling vast te leggen. Zo zag je eerder al de zogenoemde Milestone Cards voorbij komen. Maar je hebt ook veel verschillende invulboekjes waarin je al je herinneringen kunt bewaren, zoals 9 maanden dagboeken tijdens je zwangerschap en boekjes over je baby’s eerste jaar. Een hele leuke serie die al deze boekjes heeft, zijn de boekjes van Pauline Oud.

Bij de zwangerschap van Ninthe maakte ik voor het eerst kennis met deze boekjes. Het begon allemaal met het 9 maanden dagboek. Naast dat er per week informatie instaat over de vorderingen van je zwangerschap, stelt het boekje ook per week vragen over je zwangerschap waar je antwoord op kan geven, kun je jouw bijzondere momenten opschrijven en heb je per maand een ruimte om een foto van jouw buik op te plakken en je eigen groei bij te houden. Een leuk boekje om later nog eens terug te kunnen kijken!

DSC_0075

Naast het 9-maanden dagboek kent de serie van Pauline Oud nog veel meer boekjes, zoals het Kraambezoekboek, Mijn crèche- en oppasboek en Mijn opgroeiboek. Boekjes die we voor Ninthe ook trouw proberen bij te houden, en waarvan ze het later zelf hopelijk ook leuk vindt dat deze herinneringen allemaal zijn vastgelegd in deze boekjes die ze zelf zo nu en dan nog eens kan terugkijken.

Ook voor de buikbaby ben ik weer begonnen in het bijhouden van mijn 9 maanden dagboek en hoop ik ook net zo trouw de andere boekjes bij te kunnen houden. Al hoor ik om me heen wel regelmatig geluiden dat dit er met een tweede veel vaker erbij inschiet en dat je daar uiteindelijk dus minder van bij zult houden. We zullen zien hoe het loopt en of het er van gaat komen, maar het voornemen is er in ieder geval!

Maak jij ook gebruik van een invulboekje om de ontwikkeling van je kindje in vast te leggen?

Comments

comments

2 gedachten over “Mijlpalen vastleggen: de boekjes van Pauline Oud”

Leuk als je een reactie achterlaat!