eten yoghurt toetje

Om nooit meer te vergeten #1

Lieve Ninthe, toen ik onlangs bezig was met het invullen van jouw Pauline Oud Opgroeiboekje, kwam ik twee pagina’s tegen met als koptekts ‘Om ook nooit te vergeten’. Twee lege pagina’s om te vullen met alles wat we nooit meer willen vergeten van jou en jouw karaktertrekjes nu je anderhalf bent. Er zijn zo veel kleine dingetjes die ik nooit wil vergeten, die jou maken tot wie je bent en die helemaal bij jou horen, dat ik wel meer nodig heb dan twee kleine pagina’s in een boekje!

Het zijn de kleine dingetjes die het hem doen, die ons steeds weer doen lachen en waardoor we elke dag alleen maar meer van je kunnen gaan houden. Zo veel dingetjes die we voor altijd willen vastleggen in ons geheugen, zoveel dingetjes om ook nooit te vergeten!

 • Hoe je zelf zo trots bent als een pauw als je iets goed gedaan hebt, zoals netjes zelfstandig uit je beker gedronken bijvoorbeeld. Je zult zelf de eerste zijn die hard begint te klappen! En wee diegene die niet mee klapt, die wordt daar vriendelijk doch beslist door jou op gewezen en zal alsnog om het hardst gaan meeklappen!
 • Je fascinatie voor stoplichten en viaducten. Die worden steeds maar weer met een harde ‘waaaauw’ begroet! En tegenwoordig hoeven we zelf niet meer op te letten of het stoplicht groen wordt, want je zult zelf als eerste ‘Ja’ roepen ten teken dat we weer mogen gaan rijden. (Oké, een beetje opletten is nog wel noodzakelijk want het maakt voor jou nog niet uit of dat het ’t stoplicht voor rechtdoor was dat op groen sprong, terwijl wij toch echt links staan voorgesorteerd).
 • Wat ook altijd op een ‘waaaauw’ kan rekenen, zijn grote voertuigen of bouwwerktuigen. Iedere hijskraan, graafmachine of vuilniswagen vindt je prachtig om te zien.

  DSC_0060
  Vliegtuigen spotten!
 • Je weet de kleinste dingen uit je omgeving waar te nemen en ons er op te wijzen. Met die zonnige dagen van de laatste tijd, zie je elk vliegtuigje wat er in de lucht rondvliegt en dat zullen we weten ook.
 • Je bent een enorme dierenvriend. Niet alleen Baloe is je beste vriendje en krijgt de dikste knuffels, het liefst wil je met ieder dier spelen en je roept dan ook altijd heel enthousiast ‘Aai!’.
 • Maar naast dat Baloe je vriendje is, heeft hij het soms ook maar zwaar te verduren met jou. Je weet nu goed wat wel en niet mag en probeert hem uit te dagen door je eigen speelgoed voor zijn neus te houden. Als hij het dan pakt, geef je hem meteen op zijn kop. Je kunt heel beschuldigend met je vingertje schudden en nee roepen.

  DSC_0020
  Je beste vriendje
 • En die nee-fase is voor papa en mama ook al wel zo’n beetje gearriveerd. Het begint dus al wel iets eerder dan ‘ik ben twee en ik zeg nee’. Het leuke is dat je dan ook nog eens heel verwaand van ons weg kijkt en je neus in de lucht steekt, haha. Een echt dametje in de dop.
 • Je bent dol op de muziek van Dirk Scheele. Als we je ergens mee kunnen zoet houden, is het dat wel. Hoe leuk was het dat we samen met jou live konden zien op de 9 maanden beurs afgelopen februari! Naast Dirk Scheele doet baby-tv het ook altijd goed.
 • Je begroet altijd zo ongeveer iedereen die je op straat tegenkomt met een enthousiast gezwaai en een luide ‘haaaaai’, alsof het een lang verloren vriend is. Voor kinderen doe je nog niet ietsjes enthousiaster. (En hoe jammer is het, dat de meeste mensen niets terug zeggen!).
 • Je bent dol op water en badderen. Toen we tijdens een fotoshoot bij een beekje zaten, riep je heel enthousiast ‘Bad!’. Het liefst was je er waarschijnlijk direct ingesprongen.

Zo veel herinneringen die we voor altijd willen bewaren! Met zo’n lijstje kan ik waarschijnlijk nog wel eindeloos doorgaan. Je verandert zo snel en groeit zo hard, voor je het weet is alles weer anders!

Wat zijn jouw herinneringen om nooit meer te vergeten?

Comments

comments

2 gedachten over “Om nooit meer te vergeten #1”

 1. Wat mooi. Ik heb hier een notitiboek waarin ik brieven schrijf aan Yarah en alle dingetjes die ze kan en waar ze van houdt. Om nooit te vergeten.. en er is zoveeel 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!