stuitbevalling vs keizersnede

De knoop is door

Het is je vast niet ontgaan, de afgelopen weken stonden bij ons in het teken van onze kleine stuitligger die maar niet wilde draaien, en de keuze die we hadden te maken om voor een stuitbevalling of keizersnede te gaan. Vandaag hebben we nog een gesprek gehad met de gynaecoloog en definitief de knoop doorgehakt!

Het was een hele lastige keuze om te maken, maar ik ben blij dat er nu in ieder geval een beslissing is en dat is ook wel weer een hele opluchting! Eerder zette ik in deze blog al de voor- en nadelen van de keizersnede en stuitbevalling op een rijtje, en door alles nog eens goed te overdenken hebben we een keuze gemaakt waar we nu helemaal achter kunnen gaan staan!

We hebben namelijk besloten om te gaan voor een keizersnede. Fysiek gezien zou een stuitbevalling tot de mogelijkheden behoord hebben, maar er zitten meer risico’s aan voor onze kleine man en bovendien voelde de keuze voor een stuitbevalling voor mij helemaal niet goed. En ik heb besloten om mijn gevoel in deze te volgen.

Er gaat dus een datum komen waar we dadelijk helemaal naar toe kunnen gaan leven. Een datum waarop onze kleine man uiterlijk in onze armen zal liggen! Een datum die spannend zal zijn, maar ook een datum om naar uit te kijken. Want eindelijk is het dan zo ver!

Maar goed, eerst moeten we tot die tijd maar eens rustig zien door te komen. Want de kleine boef heeft al laten merken dat hij lekker koppig en eigenwijs is, dus je zult zien dat hij zich dadelijk alsnog zelf omdraait, of gewoon heel leuk besluit om alvast iets eerder dan de geplande datum te komen. Het zal me niets meer verbazen! 🙂

Comments

comments

10 gedachten over “De knoop is door”

  1. Ik denk dat het een wijs besluit is en wat jij zegt het kan zomaar nog veranderen. Geniet nu nog even van je tijd met Ninthe en neem alles zoals het komt. Jullie doen het fantastisch!

  2. Ik denk ook dat dit een goed besluit is, waarschijnlijk zou ik ook hiervoor gekozen hebben. Dan kan je er rustig naartoe leven. Lijkt me wel leuk spannend dat je weet wanneer je je kindje gaat krijgen 🙂

  3. Fijn dat er een besluit is genomen! Nu weten jullie gelukkig waar jullie aan toe zijn. Nu toeleven naar deze mooie dag waarop jullie het tweede kleintje in jullie armen mogen sluiten

Leuk als je een reactie achterlaat!