eten dreumes

Hoe je een eigenwijs meisje aan het eten krijgt

Ik ben anderhalf en ik zeg nee, dat lijkt regelmatig Ninthe haar motto te zijn. Zo ook met het eten, zonder zelfs maar een hap genomen te hebben heeft ze dan bij voorbaat al besloten dat ze er geen zin in heeft. Met wat creativiteit en soms een hele simpele oplossing, krijg je ze alsnog aan het eten! Vandaag een kijkje in onze keuken.

Manlief had heerlijk voor ons gekookt. Op het menu stond gehakthachee met zilvervliesrijst en boontjes. Iets waarvan we dachten dat het ongetwijfeld bij Ninthe in de smaak zou vallen. Nou, Ninthe dacht daar dus anders over en wilde niet eens een hapje proberen!

Alle standaardtactieken, zoals lepels die als vliegtuigen door de lucht vliegen of hapjes van de vork van papa of mama, werkte dit keer ook niet. Wij zijn geen voorstander van het aanbieden van alternatieven, maar om nou je kindje met honger naar bed te laten gaan dat willen we dan liever ook niet. Deze keer vroeg het dus om een nieuwe aanpak!

DSC_0079

En die vonden we. In de vorm van onze pan en het grotere geschut. Ninthe vond het fantastisch om met de grote pollepel en houten spatel het eten uit de pan te vissen en zodoende op te eten. En hiermee was ze dusdanig afgeleid, dat ze zonder morren de andere hapjes die wij haar aanboden ook op at!

Want ja, als je eenmaal wat geproefd hebt blijkt het ook eigenlijk best wel lekker te zijn. En stiekem had je eigenlijk ook best wel wat honger… En zo werd er alsnog goed gegeten! En kliederen mag gelukkig, want schoon bleef ze er niet bij. 🙂

DSC_0127

Met welke afleidingsmanoeuvres krijg je jouw kindje aan het eten?

Comments

comments

Een gedachte over “Hoe je een eigenwijs meisje aan het eten krijgt”

Leuk als je een reactie achterlaat!