zwanger jongen

Een nieuw leven wacht op ons

Mama worden, het mogen krijgen van een kindje, is iets waarvan ik altijd gehoopt heb dat te mogen meemaken. Dat het zwangerschap me inmiddels voor de tweede keer gegund is, vind ik uiteraard fantastisch en vol verwachting kijken we dan ook uit naar de komst van onze kleine man. Hoewel we de datum van de keizersnede voor onszelf bewaren, is een ding wel zeker: binnen nu en een hele korte tijd zal ons gezinnetje er weer compleet anders uit zien. Een nieuw leven wacht op ons.

Ik weet het nog zo goed, toen ik zwanger was van Ninthe. Zo’n prachtig vooruitzicht, maar ook zo spannend. Want ook al was het krijgen van een kindje iets waar ik zo naar verlangd had, het was ook iets waarbij ik mezelf eigenlijk totaal geen voorstelling kon maken. Hoe zou het zijn als je kindje er eenmaal was? Hoe zou het gaan? Wat ging er veranderen? Ik had geen idee. Het zette ons leven totaal op zijn kop.

Nu ben ik voor de tweede keer zwanger en heb alles dus al een keertje meegemaakt. Toch maakt dat de komst van de kleine man niet minder spannend dan toen bij Ninthe. We hebben nu anderhalf jaar mogen genieten van haar in ons midden, en zijn gegroeid naar een fantastisch gezin waarin we elkaar hebben leren kennen, aan elkaar hebben kunnen wennen en steeds weer opnieuw samen een ritme hebben gevonden.

IMG_5736c

Dus hoe anders zal het dadelijk weer zijn als ik opeens moeder ben van twee kinderen. Het is een heel gek en onwerkelijk idee dat alles zo heel binnenkort weer zo compleet zal veranderen. Samen zullen we weer moeten zoeken naar een nieuw ritme, zullen we weer aan elkaar moeten wennen en elkaar moeten leren kennen. Alles zal weer totaal anders worden dan dat het al die tijd geweest is. Een prachtig vooruitzicht, maar ook een spannend vooruitzicht.

Het zal ongetwijfeld bij tijd en wijlen pittig zijn, en soms zitten we vast en zeker met onze handen in het haar. Maar desondanks weet ik ook zeker dat we heel veel van ons kleine ventje zullen houden, en hem de zorg en het vertrouwen zullen proberen te bieden die hij nodig heeft.

12970204_10153981183992696_859587690_o

Want zoals ik me voor de geboorte van Ninthe niet kon voorstellen hoe een leven met haar eruit zou zien, zo kan ik me nu niet meer voorstellen hoe het zonder haar zou zijn. En zo onwerkelijk als het idee is dat er dadelijk ook nog een klein jongetje – ons jongetje, onze zoon – hier in ons leven is, zo snel zal het vast ook gaan dat we niet meer weten hoe het was zonder hem. En dan zullen we hem niet meer willen missen. Niet meer kunnen missen.

Tot snel kleine man!

We zullen je omarmen.

Comments

comments

Een gedachte over “Een nieuw leven wacht op ons”

Leuk als je een reactie achterlaat!