ninthe bad

Spetter spetter spat: De Baby in Bad – Tag

Deze Baby in Bad-Tag verscheen oorspronkelijk op Papa is de liefste, en zal ik vandaag invullen voor Ninthe. Ze is dan wel geen baby meer, maar aangezien ze natuurlijk ook gewoon in bad gaat kan deze tag nog prima!

1. Babybadje of TummyTub?
In het begin ging Ninthe bijna altijd in het babybadje. We hebben een tijdje een TummyTub gehad, maar dit vond ze zelf toch wat minder prettig. Voor onszelf werkte dit ook niet echt fijn. Met een badje leken we toch beter in de gelegenheid te zijn om haar goed te ondersteunen met één hand, en haar met de andere hand te wassen.

2.Douche of bad?
Nu ze groter is, gaat ze niet meer in het babybadje maar gewoon in het grote bad. De douche vindt ze niet zo’n pretje, maar oefenen we wel regelmatig door even haar haren met de douchekop af te spoelen na het wassen.

3. Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor in het badje?
Soms doen we wat badolie in het water, of wat badschuim. Of we houden het gewoon lekker bij alleen maar water!

4. Wat is het favoriete badspeelgoed van je kindje?
We hebben allerlei badspeelgoed, van badpuzzeltjes en eendjes tot een waterglijbaan zoals op de foto. Die is toch eigenlijk wel een hele tijd favoriet geweest. Momenteel komt Ninthe echter net uit een ‘ik ben bang voor het bad’-fase. Als ze in bad ging, was het panisch krijsen en gillen. Het gaat nu steeds beter, maar van speelgoed in bad moet ze sinds die tijd niet meer zo veel weten.

DSC_0023

5. Wat is je favoriete verzorgingsproduct voor na het badje?
Het liefst smeer ik zo min mogelijk producten op dr, omdat het allemaal echt niet nodig is. Alleen als ze echt een droog huidje heeft kunnen we nog wel eens wat Zwitsal crème of bijenwascrème er op smeren.

6. Handdoeken/hydrofiele doeken/badcapes, wat gebruik je?
Toen ze echt nog een baby’tje was, waren het hydrofiele doeken en badcapes. Met name als ze uit bad kwam was het eerst in de cape wikkelen en vervolgens op de commode verder afdrogen met hydrofiele doeken. Tegenwoordig zijn we overgestapt op gewone handdoeken.

7. ’s Ochtends of ’s avonds in bad?
’s Avonds! Eigenlijk bemoei ik me maar weinig met het badritueel, dat is echt papa’s momentje! Dan heeft hij na een werkdag nog even lekker de tijd voor zijn dochter, om haar te wassen of te badderen.

DSC_0019

8. Hoe vaak doe je je kindje in bad?
Toen ze net geboren was, ging ze nog alle dagen in bad, maar dat is eigenlijk niet zo goed voor het huidje. Tegenwoordig gaat ze drie keer in de week.

9. Wat is de beste babybaddertip die je andere mama’s mee wilt geven?
Er af en toe eens lekker bij je kindje inkruipen! Heerlijk om samen te badderen! Door samen met haar in bad te gaan, is uiteindelijk ook die plotselinge badder-angst steeds meer verminderd.

Vanuit het babyzwemmen kregen we bovendien ook nog de tip om wel af en toe het hoofdje ook onder de douchekop te houden en zo te wassen, ook al vinden ze dat vervelend, om ze wat meer watervrij te maken. Dat zou dan weer helpen tegen de angst voor onder water gaan als ze op latere leeftijd zwemles krijgen.

Comments

comments

2 gedachten over “Spetter spetter spat: De Baby in Bad – Tag”

  1. Wat leuk dat je hem ook hebt ingevuld! Goede tip om je kindje even onder de douchekop te houden om daar toch aan te wennen. Ik doe dat ook iedere keer weer eventjes, om de haartjes te wassen, maar Mirthe vindt het niet leuk 😉

Leuk als je een reactie achterlaat!