KrijgdeKleertjes

KrijgdeKleertjes

Iedere moeder kent het wel, in no time is je kleintje weer uit zijn of haar kleertjes gegroeid en zijn ze weer toe aan een maatje groter. Die ‘oude’ kleertjes heeft hij eigenlijk maar nauwelijks aangehad, en zijn dus nog in een hele goede staat. Hoe logisch is het dan om deze kleertjes door te geven aan iemand met kleinere kinderen, terwijl je zelf iets krijgt van iemand met een groter kind? Hiervoor is KrijgdeKleertjes ontwikkeld!

KrijgdeKleertjes is dus een duurzaam ruilinitiatief van met name kinderkleding. Hun missie: “KrijgdeKleertjes wil dat alle kinderspullen een tweede leven krijgen omdat het duurzaam is en veel spullen nog goed zijn.” Op de website kun je hiervoor een online ruilnetwerk vinden.

Het idee is simpel. Je wordt gratis lid van de website, je biedt je eigen spullen aan per pakket en voor € 2,00 kies je zelf een pakket uit het hele aanbod er voor terug. Een uitgebreide toelichting op hoe het werkt lees je hier en kijk ook eens onderstaande filmpje.

Naast dit online netwerk, heeft KrijgdeKleertjes ook lokale ruilpunten. Deze worden door vrijwilligers gerund, bijv. bij hun thuis. Daar kun je jouw kinderkleertjes (gewassen en in goede staat) inleveren en direct omruilen voor kleertjes in een maatje groter. Als je wilt doneren, kun je ook zo je kleertjes afgeven! Benieuwd of er zo’n ruilpunt bij jou in de buurt te vinden is? Bekijk het hier!

Was jij hiermee al bekend? Wat vind je van dit initiatief?

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!