wasbare luiers bamboozels totsbots

De rotklusjes van het ouderschap – tag

Voor vandaag vulde ik een tag in die oorspronkelijk verscheen op Aukjeswereld. Hierin worden zeven vragen gesteld over de zogenaamde ‘rotklusjes’ van het ouderschap, en de antwoorden daarop laten zien hoe de taken bij ons wat dat betreft verdeeld zijn.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Ehh, eigenlijk nooit want dat doet manlief altijd! Geloof niet dat daar verder echt een regelmaat in zit, gewoon als opgemerkt wordt dat het nu toch wel eens tijd is om ze te knippen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Iedere week verschoon ik alle bedden. Dat vind ik wel zo fris.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Nou, niet zo vaak eigenlijk. Die oortjes zijn zo klein en kwetsbaar, en je loopt volgens mij eerder het risico om alle rommel er juist terug in te duwen. Alleen als het echt zichtbaar vies is, willen we nog wel eens proberen om met een puntje van een washandje of zo de viezigheid er uit te vissen.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Nou, hier doen we allebei echt niet moeilijk over. Ik ben over het algemeen wel het meeste thuis, dus gemiddeld genomen zal ik misschien wat meer luiers verschonen. Maar manlief pakt dit net zo snel op als hij thuis is.

Omdat we wasbare luiers hebben moeten ze dus uiteraard ook gewassen worden maar ook dat doen we allebei.

DSC_0013
Wasbare luiers

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
De laatste tijd is dat voornamelijk manlief eigenlijk. Sinds Ninthe eind februari uit het gips gekomen is, is ze ook behoorlijk slecht gaan slapen en wordt ze regelmatig wakker. Omdat ik hoog zwanger was, wilde manlief dat ik vooral mijn rust zoveel mogelijk bleef houden. Gelukkig slaapt ze sinds Milas er is opeens weer lekker door!

Maar nu moeten we er uiteraard in de nacht alsnog uit, maar dan voor Milas. Maar wat dat betreft hebben we het wel getroffen, hij wordt maar één keer wakker voor een nachtvoeding en verder slaapt hij de hele nacht lekker door (*afkloppen). Omdat ik nu na de keizersnede alsnog rust moet houden, is manlief alsnog degene die er uitgaat. Dan pakt hij Milas en legt hem bij me zodat hij het flesje kan maken en ik even lekker met hem kan knuffelen. Dan pakt papa hem weer aan, verschoont hem en geeft hem een flesje en brengt hem dan weer bij mij zodat ik nog even verder kan knuffelen terwijl papa de luier opruimt en het flesje gaat omspoelen. Daarna legt papa Milas weer in bed en slapen we allemaal lekker verder. Teamwork!

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
We zijn eigenlijk al die tijd bijna alle bezoekjes aan het consultatiebureau (en dokters, ziekenhuizen, etc.) beide mee geweest. Manlief wil ook graag overal bij betrokken blijven en dat vind ik zelf ook wel erg fijn eerlijk gezegd!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
We hebben een keer in de maand een date avond. De ene maand is het aan manlief om mij mee op date te nemen, de andere maand neem ik hem mee op date. Als je aan de beurt bent om de date te regelen, moet je vanzelfsprekend ook zelf de oppas regelen! Dit is dus redelijk gelijk verdeeld.

Conclusie
Eigenlijk zijn de taken bij ons wat mij betreft heel goed een eerlijk verdeeld. We doen best veel samen en het voelt ook echt wel als goed teamwerk, zeker als ik het zo opgeschreven zie staan. Het is fijn dat manlief zich ook zo betrokken voelt en betrokken wil zijn, of het nou om de ‘rotklusjes’ gaat of niet!

Hoe ziet jullie verdeling eruit?

Comments

comments

5 gedachten over “De rotklusjes van het ouderschap – tag”

Leuk als je een reactie achterlaat!