traktatie geboorte beschuit met muisjes

Geboorteknutsels: van kraambedankjes tot raamstickers

Eerder zag je al een sneakpeak voorbij komen over de naamslinger en kraambedankjes die ik aan het maken was voor de geboorte van Milas. De naamslinger laat ik later nog eens zien en die zal dan gepaard gaan met een leuke winactie. Maar vandaag deel ik wel alvast de andere geboorteknutsels die ik zelf gemaakt heb: de kraambedankjes, de naamsticker op het geboortebord, de raamsticker en natuurlijk Ninthe haar traktatie voor op het Kinderdagverblijf!

Als je kindje geboren is, dan wil je natuurlijk dat de hele wereld dit te weten komt! Veel mensen zetten op dit moment dan ook een geboortebord in hun tuin die dit fantastische nieuws aankondigt. Zelf hadden we al een geboortebord aangeschaft voor de geboorte van Ninthe. Het was dit bord van Teigetje, helemaal in stijl met de babykamer. Alleen pronkte Ninthe naar naam er nog op, dus deze heb ik als eerste voorzien van een nieuwe sticker. Deze sticker is gemaakt met zelfklevend vinyl, uiteraard in de kleur blauw!

DSC_0013

Maar naast de aankondiging via dit bord vond ik het ook leuk om zijn naam in grote letters nog eens op het raam te plakken. Dit hadden we bij Ninthe ook gedaan. Dus ook daarvoor maakte ik met hetzelfde materiaal een sticker, welke manlief na de geboorte op het raam bevestigde. Het was iets groter uitgevallen dan ik gedacht had, haha. Nu kan in ieder geval niemand er meer omheen!

Een tijdje terug zag je in een sneakpeak al wat foto’s voorbij komen van de kraambedankjes waar ik mee bezig was. Deze kon ik voor de geboorte al een heel eind afwerken. Alleen moest na de geboorte de definitieve datum er nog op komen. Hoewel het een geplande keizersnede was, durfde ik die datum er echt pas achteraf op te zetten. Je wist immers nooit wat er gebeuren zou! De kraambedankjes zijn qua stijl heel erg gelijk aan die we voor Ninthe gemaakt hadden, ik vind ze zelf erg leuk geworden.

DSC_0075
Op dag 1 in het ziekenhuis maakte we alvast een deel van deze bedankjes af!

En tot slot nog de traktatie van Ninthe op het kinderdagverblijf. Eerder ging ik al op zoek naar inspiratie hiervoor. Uiteindelijk kwam ik zelf met het idee om een rond dienblad om te toveren tot een beschuit, en mandarijntjes met blauw en wit crêpepapier in te pakken tot de zogenaamde muisjes. Samen met manlief ging ik hiervoor aan de knutsel, met onderstaande als resultaat.

DSC_0013a

Hoe vind jij deze knutsels geworden? Heb je zelf ook kraambedankjes, traktaties of andere dingen geknutseld bij de geboorte van jouw kind(eren)? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Comments

comments

3 gedachten over “Geboorteknutsels: van kraambedankjes tot raamstickers”

Leuk als je een reactie achterlaat!