puckababy

Lekker slapen met Puckababy

Sommige baby’s zijn onrustige slapers, doordat ze veel huilen of doordat ze veel onrustige bewegingen maken waardoor ze steeds zelf wakker schrikken. Zowel Ninthe als Milas zijn van die kindjes die last hebben van hun eigen schrikbewegingen. Zowel Ninthe toen ze een baby was als Milas nu hebben er dan ook fijn gebruik van gemaakt: de inbakerslaapzak van Puckababy.

De inbakerslaapzak van de Puckababy is een tussenweg tussen het ‘los’ slapen onder een dekentje en het strakke inbakeren. Door de begrenzing biedt het geborgenheid, maar er blijft wel nog wat bewegingsruimte en het zit dus niet te strak.

DSC_0011
Milas in zijn ‘coconnetje’

Onze kleintjes die net op de wereld komen kijken, krijgen een hele hoop nieuwe prikkels op hen af, wat soms lastig is om allemaal te verwerken. “Het moeilijk kunnen verwerken van prikkels uit zich in ongecontroleerde schrikbewegingen, ook wel Moro-reflexen genoemd. Erg vervelend zijn de maaiende armpjes waarmee de baby zichzelf uit slaap slaat! De baby wordt veel te vroeg wakker en is niet goed uitgerust. Nieuwe prikkels worden vervolgens nog lastiger om te verwerken. Er ontstaat al snel een vicieuze cirkel van veel huilen en weinig slapen, waarbij slaap- en hongersignalen alsmaar onduidelijker worden. Dit inbakerslaapzakje helpt deze cirkel te doorbreken. “ (Bron: Puckababy)

Puckababy heeft diverse producten. Milas maakt momenteel gebruik van de inbakerslaapzak Puckababy Piep, voor kindjes van 0 tot 3 maanden. Voor als ze ouder zijn is er ook nog het inbakerslaapzakje van 0 tot 6 maanden, de Puckababy Mini. Deze heeft Ninthe toentertijd ook nog nodig gehad.

DSC_0009

Op onderstaand filmpje zie je hoe de Puckababy Piep in gebruik genomen wordt.

De inbakerslaapzakjes van Puckababy zijn voor ons dus een super uitkomst geweest. Het heeft er bij Ninthe voor gezorgd dat ze aan een goede slaap toekwam en ook nu bij Milas helpt het weer uitstekend en voorkomt het dat hij wakker wordt van zijn eigen schrikbewegingen.

Bij Ninthe was ik wel even bang hoe dat zou gaan met afbouwen, en ze heeft ze best nog wel een poos nodig gehad, maar uiteindelijk loopt dat ook vanzelf wel weer los en nu slaapt ze prima zonder enige vorm van inbakeren. Ook bij Milas heb ik er alle vertrouwen in dat ook hij uiteindelijk leert slapen zonder inbakerslaapzakje. Voor nu zijn we erg blij dat we deze mogelijkheid ontdekt hebben en dat het voor ons zo prettig werkt.

bundle
Puckababy Piep: €44,99

Kijk voor meer informatie over de producten van Puckababy ook eens op hun website.

Heb jij ervaring met Puckababy? Hoe slaapt jouw kindje het liefst?

Comments

comments

3 gedachten over “Lekker slapen met Puckababy”

Leuk als je een reactie achterlaat!