Hoe het bloggen begon

Inmiddels heb ik alweer bijna drie maanden deze mama-blog. Maar dit is niet het eerste wat ik op schrijfgebied onderneem. Vandaag een kijkje op wat hier aan vooraf ging!

Eigenlijk schrijf ik al ‘verhalen’ zo lang als ik me kan herinneren. Maar ze werden vaak net zo snel weer verscheurd als dat ze geschreven waren. Een paar keer heb ik een meer serieuze poging ondernomen om een boek te schrijven, maar tot een daadwerkelijk eindresultaat is het nooit gekomen. (Stiekem hoop ik dit toch nog wel eens ooit voor elkaar te krijgen!)

Maar ik houd van schrijven, en ik vind het ook leuk als die verhalen gelezen worden. Op deze blog krijg ik al redelijk wat mooie en positieve reacties, en dat vind ik in ieder geval erg leuk om terug te lezen/horen. Maar deze blog is ook niet de eerste blog die ik begonnen ben. Hiervoor hem ik namelijk nog twee andere blogs gehad.

Drie jaar geleden
De eerste blog die ik begon, was in mei 2013. Alweer drie jaar geleden. Dit was een hobbyblog, waar ik alle hobbymatige creaties liet zien die ik gemaakt had. Ik had een zogenaamde snijplotter gekocht, een Silhouette Cameo en daarmee maakte ik allerlei creaties, zoals de verjaardagsslinger waarvan momenteel een winactie loopt. Later veranderde dit meer en meer naar het maken van kaartjes met producten van Stampin’ Up. Maar het bleef in ieder geval een blog waar ik mijn creatieve uitspattingen kon tentoonstellen. Deze blog ligt inmiddels alweer ongeveer een jaartje stil, omdat ik gewoon te weinig aan deze creatieve uitlaatklep toekom. Ik hoop er wel snel weer meer tijd voor te kunnen maken!

Nieuwsgierig naar deze blog? Kijk dan ook eens op de website!

Boek-aholic

De boeken in
Naast dat ik altijd graag geschreven heb, heb ik ook altijd graag boeken gelezen. Uiteindelijk kwam er zelfs een moment, dat ik voor verschillende websites boeken mocht gaan recenseren. Na een poos voor hen te hebben gerecenseerd, was ik daar ook weer mee gestopt, en na verloop van tijd was ik mijn eigen boekenblog begonnen. Dit is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden, en ook deze blog ligt nu ongeveer een half jaartje stil (helaas). Wel recenseer ik inmiddels weer voor de website Chicklit.nl.

Benieuwd naar mijn eigen boekenblog? Bekijk dan ook eens de website!

Toen er geen tijd meer was voor (deze) hobby’s…
Zoals ik al zei liggen beide blogs eigenlijk al best een poosje stil… Want als je mama wordt, staat je hele leven op zijn kop en wordt alles anders. En opeens is er minder tijd voor hobby’s, en staat bijna alles in het teken van ‘mama zijn’. Maar toch vind ik het belangrijk om wel iets voor mijzelf te doen, en uiteindelijk ontstond daar dan deze blog. Een combinatie van het moederschap en het schrijven. Een beetje mama zijn, mijn ervaringen delen en het schrijven als uitlaatklep gebruiken. Een goede combi, dacht ik zo.

Ik schrijf mijn blogs met veel enthousiasme en plezier, en uit de reacties die ik krijg begrijp ik dat deze ook graag gelezen worden. Bedankt voor jullie reacties, trouwens! Fijn om te horen dat het graag gelezen wordt en in de smaak valt.

Al met al gaat er dus veel vrije tijd in deze blog zitten, en is het een leuke uitlaatklep. Wel hoop ik binnenkort ook wel weer wat meer tijd te kunnen maken voor de andere hobby’s, zoals het creatief bezig zijn of het lezen. Dus wie weet zie je daarvan hier binnenkort ook nog eens wat voorbij komen!

Wat doe jij graag in jouw vrije tijd?

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!