samen voeden

Help, mijn baby heeft honger!

De eerste 2-3 weken van haar leven, heeft Ninthe waarschijnlijk veel honger gehad. Ik heb in die periode flink lopen stuntelen met het op gang krijgen van borstvoeding, waarvoor echt de complete trukendoos van de lactatiedeskundige uit de kast getrokken werd. Maar het werkte niet. En er was echt niets leuks meer aan, dus uiteindelijk heb ik na zo’n 2,5 week de handdoek in de ring gegooid en ben ik overgestapt op flesvoeding. Met deze ervaring in mijn achterhoofd, kreeg Milas dan ook vanaf dag 1 flesvoeding. Maar onze kleine vriend lijkt onverzadigbaar. Hongerrrr!

De eerste twee weken ging het eigenlijk prima met de flesvoeding. Het was dan ook elke dag nog een beetje in opbouw, dagelijks kwam er zo’n 10cc bij per voeding totdat we het punt bereikt hadden dat hij wel een beetje aan het maximum zat wat hij mag hebben qua voeding. En daar zitten we nu nog steeds.

Hij deed het deze eerste twee weken dus prima op de fles. Het was een tevreden mannetje, en hij sliep super! ’s Nachts liet hij lekker vijf uurtjes tussen zijn fles, wat ons ’s ochtends het gevoel gaf om weer herboren wakker te worden. Wat een luxe!

0.7e9hyluje3t-Natursutten_BabyBottles_Pack
Onze flesjes, die ik onlangs gewonnen had, bevallen super!

Maar beetje bij beetje is daar verandering in gekomen. De flesvoeding wordt al eventjes niet meer opgehoogd omdat hij toch al wel aan zijn max zit, maar hij is er niet meer tevreden mee. Hij meldt zich al zo een uur eerder dan de eigenlijke flestijd en ook de nachten zijn weer korter geworden. We moesten dus op zoek naar een oplossing.

We hebben er uiteindelijk voor gekozen om over te stappen op een andere voeding, er bestaat namelijk speciale voeding voor ‘hongerige baby’s’. Hierdoor zou hij wat langer verzadigd moeten zijn. Hij moet natuurlijk wel eventjes wennen aan de nieuwe voeding, dus of het echt werkt moeten we nog even afwachten. De overstap is in ieder geval goed gegaan. Ik hoop dat het helpt! Een kindje met honger is ook niets.

Waar kun je nog meer doen bij een hongerige baby die flesvoeding krijgt?
* Raadpleeg eventueel een deskundige of je kindje voldoende voeding krijgt. Mogelijk krijgt hij minder dan hij zou mogen hebben.
* Als je kindje snel zijn fles leeg heeft, kan het zijn dat hij zich aan het einde van de voeding niet verzadigd voelt. 15-20 minuten is een goede tijd om aan te houden voor het leegdrinken van de fles. Drinkt hij hem sneller leeg, dan zou je eventueel kunnen kijken voor een andere speen met een kleiner gaatje.
* Je kunt wat extra water bij zijn flesje doen (zo’n 10%) wat zijn honger stilt. Of eventueel tussendoor een beetje water geven.

Volg vooral je moedergevoel als je denkt dat er iets moet gebeuren omdat je kindje honger heeft. Raadpleeg bij twijfel wel altijd een deskundige.

Heb jij ervaring met hongerige baby’s? Wat hielp bij jullie?

 

Comments

comments

6 gedachten over “Help, mijn baby heeft honger!”

  1. Inderdaad erg vervelend

    Goed dat jullie je eigen gevoel hierin volgen dat is de beste tip die je kan geven! Hopelijk is hij snel weer tevreden.

    Ik zelf geef nu nog borstvoeding en had hetzelfde probleem rond de tijd dat Wies 3 weken was en kwam dit artikel tegen (geld blijkbaar ook voor flesvoeding) misschien interessant om te lezen
    http://www.24baby.nl/baby/voeding/regeldagen-baby

    1. Bedankt Maartje voor dat artikel! Erg nuttig inderdaad om te lezen. Ik dacht dat regeldagen inderdaad alleen bij borstvoeding van toepassing waren.

Leuk als je een reactie achterlaat!