peuterbed ledikant

Oeps! Slaapproblemen verklaard?

Ninthe heeft een hele poos lang slaapproblemen gehad. Eigenlijk sinds ze uit het gips kwam (eind februari) tot net voordat Milas geboren werd (begin mei). Maar toen ontdekte manlief opeens iets, wat die problemen misschien wel eens konden verklaren.

De intensiteit van Ninthe haar slaapproblemen wisselde nogal. Het varieerde van uren hopeloos huilen, tot even mopperen en met een aai over de bol was het weer goed. Als ze echt helemaal over haar toeren was, probeerde we uiteraard van alles uit de kast te halen. Even laten huilen? Troosten? Er bij blijven zitten? Of misschien zelfs bij ons in bed slapen?

Maar bij ons in bed, daar moet Ninthe over het algemeen niets van weten. Het gekke was namelijk dat ze wel graag naar bed ging. Als je haar er uit tilde, gooide ze zichzelf vaak praktisch weer terug in bed omdat ze wel wílde slapen, maar het op een of andere manier niet wilde lukken.

995652_1121207287923635_5837155355753382355_n

Maar toen ontdekte manlief onlangs dus opeens iets. Haar matrasje zag er gek uit. Er zat een deuk in. Toen hij bedacht om het matras eens op te tillen om er onder te kijken, bleek er gewoon een balk uit de lattenbodem doormidden te zijn! En daardoor zakte de bodem dus door. Oeps!

Ja, dat kan nog wel eens verklaren waarom dat je niet lekker slaapt, als je scheef in je bedje ligt. Wat bleek nou, op die plek in het hout van de lattenbodem zat een knoop, en dat maakte het tot een zwakke plek waar het hout rondom dus gebarsten was. En dat bij een bedje dat we net een paar maanden hadden.

Natuurlijk ondernam manlief meteen actie, en zette hij zowel Ninthe als de lattenbodem in de auto en liep hij even later met Ninthe in de buggy en de lattenbodem onder zijn arm de Baby-Dump in, om het probleem even aan te kaarten. Gelukkig viel het allemaal onder de garantie, en zouden we er een nieuwe lattenbodem voor terug krijgen. Omdat ze deze lattenbodem niet op voorraad hadden, moesten we wachten op de nalevering. Tot die tijd was manlief gelukkig wel in staat om de kapotte lattenbodem provisorisch te maken.

DSC_0003
De tijdelijke oplossing

Maar goed, wie weet is dat wel een hele simpele verklaring geweest voor een maandenlang slaapprobleem! Wie weet hoe lang dat al zo kapot was. En een probleem met het bed is vaak niet iets waar we aan denken als je kindje slecht slaapt. Je wijdt het al gauw aan doorkomende tandjes, een drukke dag, een ‘sprongetje’ of wat dan ook. Ik zou er tenminste echt niet aan denken dat er misschien iets met het bedje aan de hand is. Maar goed, een wijze les voor de toekomst denk ik dan maar, om ook eens te letten op eventuele materiële problemen.

Ik heb er dus werkelijk geen seconde aan gedacht om even de lattenbodem te checken. Zeker niet omdat het bed ook nog eens net nieuw was. Heb jij te maken gehad met slaapproblemen? Zou dit bij jou opgekomen zijn?

Comments

comments

4 gedachten over “Oeps! Slaapproblemen verklaard?”

  1. Wij hebben helaas nog steeds wat slaapproblemen maar bij ons heeft een bezoek aan de fysiotherapeut Rob Muller geholpen. Hij zit helaas wel een beetje ver weg voor jullie. Hij behandeld vince zijn nieren en lever waardoor zijn darmen beter functioneren schijnbaar. Hij heeft ons wel weer een beetje lucht gegeven na 2 jaar slaap tekort………Op dit moment gaat vince steeds weer een beetje beter slapen dus hopelijk gaan we de goede kant op!

    1. Oh dat klinkt heel pittig ja! Ik hoop met je mee, een goede nachtrust is toch ook wel prettig (en belangrijk).

  2. toevallig hier de laatste weken ook weer af en toe goed mis. zodra ze na het zingen niet gelijk lekker gaat liggen en gaat slapen is het meestal vrijwel zeker weer een lange avond met een hoop huilen. Ik gooi het ook op de tandjes. die nu ook wel zichtbaar door aan het komen zijn. ga nu toch ook vaker het bedje checken haha. x

    1. Haha ja anders denk je daar niet zo maar aan he, het bedje. Maar tandjes is vaak ook een hele logische verklaring! Hopelijk snel weer wat beter!

Leuk als je een reactie achterlaat!