baby 1 maand

Milas 1 maand oud!

Vandaag is Milas alweer een maand oud. Wat?! Nu al? Wie stopt de tijd! De maand is voorbij gevlogen. Ik vulde de ‘mijn kind is … oud-tag’ in die oorspronkelijk verscheen op Welkom Baby. Hierbij beantwoord ik 9 vragen over Milas op dit moment. Deze tag zal ik iedere maand invullen en zo krijgen we aan het einde van het jaar een mooie vergelijking!

Hoe oud is je kindje?
Vandaag 1 maand.

DSC_0074
Geboren op 02-05-2016

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?
Eergisteren was ons eerste bezoekje aan het consultatiebureau, waarbij Milas gemeten en gewogen is. Hij is ongeveer 56 cm, maar om hem goed te meten zouden ze aan zijn beentjes moeten trekken en dat wil ik niet hebben gezien zijn risico op heupafwijkingen. Hij woog 4584 gram en dit is dus al een mooie groei sinds zijn geboortegewicht van 3700 gram en zijn laagste gewicht van 3410 gram.

Welke maat draagt je kindje?
Van sommige kleertjes past hij nog maatje 56, maar het merendeel van wat hij aan heeft is maatje 62.

maandag 03
09-05-2016

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?
Milas krijgt flesvoeding, hij krijgt zes voedingen waarbij hij 5x 120cc krijgt en voor het slapen gaan 150cc. Zoals je eerder al las is het een hongerige baby en daarom hebben we speciale voeding voor hongerige baby’s.

Vast voedsel krijgt hij uiteraard nog niet.

Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?
Nee, gelukkig niet.

DSC_0028
16-05-2016

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?
Uhm.. Zelfstandig ademen, drinken, kijken, luisteren? Maar nee, hij is pas een maandje oud natuurlijk dus van echte ‘vaardigheden’ is nog geen sprake.

Hoe ervaar je het moederschap?
Ik was natuurlijk al moeder voordat Milas geboren werd, dus het is niet nieuw voor me. Wel is het nieuw om moeder van twee te zijn, en dat is vooral heel bijzonder. Het is heel mooi om de verschillen te zien tussen beide kindjes, Milas is een hele andere baby dan dat Ninthe was. Het is natuurlijk wel allemaal even wennen en zoeken hoe je alles kunt combineren met twee kindjes. Die echte zoektocht en het vallen en opstaan zal nog moeten komen, want op dit moment heb ik nog alle dagen dat manlief is werken hulp omdat ik Ninthe nog niet mag tillen, dus echt in mijn eentje heb ik het nog niet hoeven doen. Maar het moederschap is verder natuurlijk heerlijk en ik geniet elke dag van mijn twee wonders.

IMG_20160523_101254
23-05-2016

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?
De eerste week na de geboorte, met alle kraamtraanellende. Ik heb me echt een paar keer afgevraagd waar we in hemelsnaam aan begonnen waren. Met name die eerste dagen waarin ik niet bij Ninthe was en amper kon bewegen door de keizersnede. Dat was toch echt wel het lastigste.

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?
De geboorte natuurlijk, het eerste moment dat we hem konden vasthouden en knuffelen! Zeker ook de keizersnede an sich, dat was echt heel bijzonder om mee te maken en fantastisch om te zien hoe Milas ter wereld kwam. Eerder zag je ook al wat foto’s van dit moment voorbij komen.

2016-05-30 10.52.50
30-05-2016

Comments

comments

Een gedachte over “Milas 1 maand oud!”

Leuk als je een reactie achterlaat!