Een verschil van dag en nacht.

Wat een verschil van dag en nacht maken wij de laatste paar dagen mee. En dan bedoel ik niet het verschil tussen Ninthe en Milas, en hoe totaal anders zij zijn als baby. Want ook al is dat wel redelijk waar, dat is niet wat ik vandaag bedoel. Nee, ik bedoel dat Milas overdag een totaal ander kind lijkt dan de Milas ’s nachts.

Eigenlijk mogen we onszelf nog wel gelukkig prijzen. Hoe vaak hoor je wel niet over baby’s die overdag de rust zelve zijn, maar de hele nacht door alleen maar wakker zijn en het huis terroriseren. Ik kan er wel een beetje aan relateren, want ook bij Ninthe hebben we in de nachten wat zitten tobben en zijn we uren met haar in de weer geweest. Maar met Milas is het eigenlijk precies andersom. ’s Nachts is hij de rust zelve, en hij slaapt erg goed. We mogen niet klagen dus, en kunnen zelf ook de broodnodige slaap meepikken. Maar overdag, dat is de laatste paar dagen een ander verhaal…

Overdag huilt hij namelijk tranen met tuiten. Zo goed als hij ’s nachts slaapt, zo wil hij er overdag niets van weten. Hij ligt misschien eventjes rustig, maar heeft het al gauw gezien in zijn bedje en dan gaat de volumeknop open. Troosten in bed werkt niet, een tutje werkt eventjes maar ook daar is hij gauw op uitgekeken. Er is eigenlijk maar een oplossing: terug naar mama.

DSC_0014
Ideaal!

De draagdoek of draagzak is vaak een uitkomst, zodat ik ook nog even mijn handen vrij heb. Al vind ik het nog vrij vermoeiend (en broeierig warm!) als hij de hele dag hierin tegen me aangeplakt zit. Maar soms is dat ook niet genoeg, en dan is er maar één oplossing: samen op de bank – buik op buik – en een pink van mama (of papa!) in zijn mondje. Dan is Milas volgens mij in de zevende hemel en valt hij zo gelukzalig in slaap. Maar o wee als je die pink durft te verwijderen!

2016-05-29 20.42.08
Fijn buik op buik werkt altijd

Nu heb ik nog alle dagen hulp, dus kan ik me redelijk veel op hem focussen. Maar als dit zo zal blijven, wordt het nog een uitdaging straks met twee kindjes. Lekker samen op de bank liggen is er dan niet zo maar weer bij, Ninthe wil immers ook wat.

Terug naar mama is overigens een duidelijk kenmerk van het eerste “sprongetje” wat zich aan dient, dus dat zou deze omslag in gedrag nog best wel eens kunnen verklaren. Tijdens deze periode is je baby wat meer van slag door alle veranderingen die hij ondergaat. Iets om heel goed in je achterhoofd te houden als het je al mama allemaal even te veel wordt. Want dat dit kan gebeuren is heel begrijpelijk.

Als Milas zo ontroostbaar huilt, pink ook ik gezellig even een traantje mee. Je wilt je kindje immers het liefste tevreden en glimlachend zien, niet waar? Dus dan houden we in ons achterhoofd dat deze dagen nodig zijn om weer een stap te nemen in de ontwikkeling, en hopelijk zien we dan na deze sprong ook daadwerkelijk zijn eerste bewuste prachtige en stralende glimlach.

Kom maar op! 🙂

Wat werkt bij jou kindje het beste om te troosten?

Comments

comments

2 gedachten over “Een verschil van dag en nacht.”

Leuk als je een reactie achterlaat!