crayon rocks

Crayon Rocks rock!

Onlangs waren wij te vinden op de Ouders Natuurlijk Beurs, waar we onder andere een zakje Crayon Rocks kochten. Een zak met niet zo maar krijtjes, maar krijtjes met de nodige voordelen! Vandaag meer over deze Crayon Rocks en waarom wij dit zo’n fijne aankoop vonden.

2016-06-05 10.18.29

Crayon Rocks zijn eigenlijk een soort krijtjes waarmee je kindje kan kleuren, en deze Crayon Rocks hebben diverse voordelen ten opzichte van gewone krijtjes of kleurpotloden.

Ontwikkeling
De Crayon Rocks zijn ontwikkeld door een Amerikaanse lerares die werkte met kinderen met een motorische en emotionele beperking. Ze ontwikkelde een speciaal soort schrijfgerei waarmee kinderen een sterke grip kunnen ontwikkelen in de vroege fases van hun leven. De speciale vorm van de krijtjes maakt het namelijk onmogelijk om het in een verkeerde houding vast te houden. Hierdoor helpen de krijtjes bij de motorische ontwikkeling van kinderen.

2016-06-05 10.35.18

Natuurlijk
Daarnaast zijn deze krijtjes gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare producten. Waar de meeste krijtjes van aardolie worden gemaakt, zijn deze krijtjes gemaakt van sojabonen. Het is dus ook nog eens beter voor het milieu.

Goed kleuren!
En wat voor Ninthe op dit moment zelf het belangrijkste was, is dat de krijtjes écht goed kleuren. Normaal gesproken moet ze erg veel moeite doen om met krijtjes of potloden een goed zichtbare streep op het papier te krijgen, en is de lol er al snel vanaf. Maar deze Crayon Rocks zijn heel goed zichtbaar, waardoor ze echt eer heeft van haar werk en het daardoor ook veel langer volhield en enthousiast aan het kleuren slaat met deze krijtjes.

2016-06-05 10.22.48

Let wel!
Volgens de richtlijnen zijn deze krijtjes niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Dit komt door het mogelijke verslikkingsgevaar, mocht je kindje zo’n krijtje in zijn mond steken. Het spreekt voor zich dat we Ninthe ook niet laten kleuren met deze Crayon Rocks zonder ons toezicht. Omdat deze Crayon Rocks voor ons erg goed werken en ze ook nog eens deze bijkomende voordelen hebben, zijn we erg blij met deze aankoop!

Was jij al bekend met deze Crayon Rocks? Lijkt het je ook wat en waar kleurt jouw kindje het liefste mee?

Comments

comments

3 gedachten over “Crayon Rocks rock!”

Leuk als je een reactie achterlaat!