mac 'n cheese muffin

Recept: Mac ‘n’ Cheese muffins

Onlangs kwamen we een nieuw recept tegen, waarbij stond vermeld dat het een absoluut gezinsfavoriet zou worden. Het waren Mac ’n Cheese muffins met bloemkool en kip, en ze vielen inderdaad bij iedereen goed in de smaak!

Het recept is oorspronkelijk afkomstig van Albert Heijn, en kan gerust een kindvriendelijk recept genoemd worden. Welk kind is er nu niet dol op muffins? En in deze zitten dan ook nog eens gezonde ingrediënten zoals bloemkool verwerkt! Een leuke manier om je avondeten te presenteren lijkt me zo. Volgens het originele recept is dit voor 12 muffins, met een bereidingstijd van 25 minuten + 15 minuten oventijd. Maar wij maakte er wel 20 muffins mee, en ze moesten wel ietsjes langer in de over (20-25 minuutjes).

Benodigdheden

 • 200 gram macaroni
 • 1 bloemkool
 • 180 gram Cheddar Tophat 48+ (kaas)
 • 50 gram boter
 • 50 gram bloem
 • 200 ml melk
 • 2 eieren
 • 1 mespunt nootmuskaat
 • 250 gram gerookte kipfilet
 • 12 papieren cupcakevormpjes
 • muffinvorm met 12 holtes
 • staafmixer (of keukenmachine)

DSC_0121

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.
 2. Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).
 3. Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
 4. Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer.

Eet smakelijk!

DSC_0115

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!