Waar is de tijd gebleven?

Kun je het jezelf nog herinneren? Die tijd dat je op de middelbare school zat? Misschien is het al wat langer geleden, misschien staat het nog vers in je geheugen. Maar we kunnen ons allemaal ongetwijfeld het gevoel nog voor de geest halen.

Zittend in de schoolbanken. Luisterend, of misschien meer wegdromend, terwijl de docent maar door ratelt over iets wat je totaal niet interessant vindt. Je hoort hem wel, maar luistert niet echt. Je kijk naar buiten, kijkt eens op je horloge. Kijkt door de klas, kijkt weer eens op je horloge. Die les duurt al een eeuwigheid. Je gaapt een keer. Kijkt nog eens op je horloge. Het is pas 10 uur in de ochtend. Dit beloofd een laaaaange dag te worden. Kun je het jezelf nog herinneren?

Waar is die tijd gebleven? Of eigenlijk… Waar is dé tijd gebleven?! Want echt, zo lang als die dagen vroeger leken, zo snel zijn ze tegenwoordig voorbij. Waar is dé tijd gebleven? Voor ieder kindje dat we krijgen, lijken we een uur van de dag te moeten inleveren.

Waar de tijd vroeger zo traag voorbij kroop, en er wel 40 uur in de klok leken te zitten, zo vliegt de dag tegenwoordig voorbij. Zijn het echt nog diezelfde 24 uren? Is het nu alweer tijd voor een volgende fles? Is het nu alweer het einde van de dag?

De tijd gaat zo snel. Vroeger leek de tijd stil te staan. Dan had ik aan het einde van de dag voor mijn gevoel bergen werk verzet. Nu weet ik vaak aan het einde van de dag niet eens, wat ik nou eigenlijk heb gedaan die dag.

Vroeger kwam er maar geen einde aan die schooldag. Er leek ook geen einde te komen aan die laaange zomervakantie van zes weken. Wat een heerlijkheid, wat een vooruitzicht als die vakantie voor de deur stond. Ondertussen is Milas alweer bijna zes weken, zijn geboorte is alweer ‘een hele zomervakantie’ geleden. Ondertussen is Ninthe zelfs alweer bijna 21 maanden. Wie stopt de tijd?!

Het gaat zo vlug. We moeten iedere minuut grijpen om er van te genieten. Om het te koesteren. Met ze te knuffelen. Van ze te houden.

Want echt, waar is de tijd gebleven?

Comments

comments

Een gedachte over “Waar is de tijd gebleven?”

Leuk als je een reactie achterlaat!