boomer

Afscheid nemen van onze trouwe vriend

Soms gebeurt er iets heel onverwachts, waardoor je van het ene op het andere moment een beslissing maakt – moet maken – die je eigenlijk helemaal niet wil maken en nooit verwacht had te hoeven maken. Zo’n beslissing kregen wij afgelopen weekend opeens voor onze kiezen, en daardoor hebben we afscheid moeten nemen van ons maatje: Baloe.

DSC_0197

Ninthe is opgegroeid met Baloe, en die twee waren dikke maatjes. Ze vond het leuk om met hem te spelen, en moest erg lachen als hij gek deed. Eerder schreef ik er al deze blog over, wat een mooie ode is aan hun samenzijn. Baloe is in onze ogen de allerliefste hond die er is. Hij is trouw, erg aanhankelijk en wil altijd graag knuffelen en bij je zijn.

Toch gebeurde er iets geheel onverwachts. Toen Ninthe met mijn moeder op de bank een boekje zat te lezen en het boekje uit was, draaide ze zich om omdat ze van de bank af wilde gaan om een nieuw boekje te pakken. Baloe lag lekker lui naast hen, en opeens hapte hij naar haar gezicht! Ninthe begon zo hard te huilen, dat ik echt dacht dat hij haar raak gebeten had! Ik wilde hem op zijn kop geven, waarna hij ook naar mij hapte! We schrokken er allemaal van, maar gelukkig had hij niemand geraakt.

Was hij zelf zo geschrokken van Ninthe, dat hij uit een reflex dit liet zien? Onze Baloe, ons liefste maatje en Ninthe haar beste vriend? Ja, we geloven wel dat hij echt geenszins kwaad in zijn bedoelingen had. Maar dat betekende niet dat we dit voorval konden negeren. We zouden het onszelf nooit maar dan ook NOOIT vergeven, als hij nog een keer uit schrik of wat dan ook zo’n reactie laat zien, en dan daarbij wel een van onze kinderen raakt. Hoeveel we ook om Baloe geven, de veiligheid van onze kinderen staat altijd voorop.

DSC_0036

En daarom was voor ons de keuze duidelijk. We willen dat risico niet lopen, dat het wel een keertje mis zou gaan. We zouden op zoek gaan naar een nieuw huisje voor Baloe. En via marktplaats kwamen er meteen een hele hoop reacties op zijn lieve koppie. Hij was erg gewild en het ging dan ook erg snel. Vrijdagavond stond hij op marktplaats, en zaterdagmiddag kwamen er al mensen helemaal uit Groningen naar ons afgereisd om hem te bewonderen en meteen mee te nemen.

We zijn er allemaal best wel verdrietig en ontdaan van. Het is maar een lege thuiskomst als Baloe niet voor de deur op ons zit te wachten! En ik word er ook echt verdrietig van, als ik bedenk dat Ninthe haar maatje moet missen en dat ze hem niet meer zal zien. Hoe leg je dit uit aan een dreumes van bijna 21 maanden? We hebben het haar wel vertelt, maar in hoeverre het ook duidelijk voor haar is dat is natuurlijk lastig te zeggen.

We hopen maar dat Baloe snel lekker went in zijn nieuwe huisje, en dat hij het daar fijn naar zijn zin zal hebben. Laat je maar lekker vertroetelen door je nieuwe baasjes. We zullen je wel missen!

Comments

comments

11 gedachten over “Afscheid nemen van onze trouwe vriend”

  1. Jullie hebben een verstandig besluit genomen, over een paar jaar maar weer een hondje aanschaffen misschien. Maar missen zal je Baloe zeker is toch een verlenging van je gezinnetje wat ineens weg is.

    Ik hoop dat het troost dat ze een goed nieuw plekje heeft, sterkte

Leuk als je een reactie achterlaat!