gazella bloom C7

Gazelle Bloom | Mijn nieuwe mamafiets

Ik was op zoek naar een nieuwe fiets, een goede degelijke fiets waarmee ik met een gerust hart twee kindjes veilig kan vervoeren. Maar wilde ik een nieuwe mamafiets? Of wilde ik een bakfiets? Daar hebben we nog wel even over getwijfeld, maar uiteindelijk zijn we gegaan voor de Gazelle Bloom.

Een bakfiets of een mamafiets, ik vond het nog best een lastige keuze. Een bakfiets fietst misschien wel wat zwaarder, maar met de juiste accessoires zitten je kindjes altijd beschut, kun je gemakkelijk meerdere kindjes vervoeren + nog andere spullen meeslepen (en op de een of andere manier sleep je met twee kinderen hele vrachtladingen mee als je er even tussenuit gaat) en zouden ze ook nog eens voor je zitten in plaats van achter je rug, waardoor je ze gemakkelijk kunt zien.

Toch zijn we uiteindelijk, uit praktisch oogpunt, voor een gewone fiets gegaan. We hebben in de eerste plaats al geen schuur waar de bakfiets goed in gestald zou kunnen worden. Daarnaast is onze achteruitgang ook niet echt praktisch, en hebben daar een scherpe bocht met een erg stijl stoepje waar ik waarschijnlijk van zijn levensdagen die bakfiets niet tegen omhoog krijg. Een mamafiets zou in ons geval waarschijnlijk de beste keuze zijn.

DSC_0038
Dubbele standaard
DSC_0041
Stuurblokkering

Als het gaat om een mamafiets, had ik twee belangrijke eisen. Er moest een dubbele standaard op zitten en het stuur moest vastgezet kunnen worden, zodat de fiets altijd stabiel zal blijven staan als ik er twee kinderen op wil zetten. We gingen naar een plaatselijke fietsenwinkel en mijn oog viel al snel op de Gazelle Bloom C7.

De Gazelle Bloom is een hele geschikte mamafiets. Naast dat hij aan mijn hierboven gestelde eisen voldoet, heeft hij ook nog eens een lage instap, een breed stuur en een verlengde bagagedrager. Extra ruimte voor een kinderzitje voor en achter dus.

DSC_0039
Yepp Maxi

We kochten er ook meteen twee veilige kinderzitjes van Yepp bij, de mini en de maxi. Deze stoeltjes hebben een veilige vijfpuntsgordel, geen loszittende kussentjes, zachte schouderbanden en stevige voetsteunen. En ook niet onbelangrijk: een slot dat voorkomt dat de kinderzitjes gestolen kunnen worden. Ideaal! Ze zijn in allerlei leuke kleurtjes te verkrijgen.

De achterstoel werd in de winkel ter plekke gemonteerd. De voorstoel mochten ze er van mij nog even aflaten. Milas zit er voorlopig toch nog niet in. We konden de fiets meteen mee naar huis nemen en Ninthe en ik zijn er inmiddels al een keertje lekker samen op uit getrokken. Een heerlijke fiets!

Comments

comments

4 gedachten over “Gazelle Bloom | Mijn nieuwe mamafiets”

  1. Ik heb ook sinds kort een nieuwe fiets. Ik heb ook lang getwijfeld tussen een bakfiets en een mamafiets. En ook uit praktische overwegingen uiteindelijk voor de mamafiets gekozen.

  2. Mooie fiets. Zelf ben ik 1.50 meter. Het is dan onmogelijk om een fiets te vinden waarmee je met je voeten plat op de grond kan, terwijl je voor een kinderfietsje hebt. Ik ben eens een halve dag bij de grootste fietsenwinkel in Gelderland geweest, maar vond niets. Anders moest ik over naar een kinderfiets, maar ja… daar is het stuur ook niet voor gemaakt om er een kinderzitje voor te plaatsen. Dus ik fiets niet samen met mijn kleine man. Best jammer.

    1. Oh dat is inderdaad heel jammer! Dat lijkt me lastig! Misschien is een fietskarretje voor achter de fiets dan iets waardoor je toch samen kunt fietsen.

Leuk als je een reactie achterlaat!