Mijn ervaring met de keizersnede #3 | Zes weken later en nacontrole gynaecoloog

Inmiddels zijn er alweer zes weken voorbij sinds ik de keizersnede onderging. Zes weken is ongeveer de periode dit staat voor je herstel en waarbij je echt de nodige rust en leefregels in acht moet nemen om dit goed te laten verlopen. Gisteren had ik ook de nacontrole bij de gynaecoloog. Hoe gaat het nu en hoe is mijn herstel verlopen?

02 mei 2016 was de dag van de keizersnede, de dag waarop Milas geboren werd. Ik blikte al eerder terug op mijn ervaringen met de keizersnede zelf, en later ook op het herstel in de allereerste 10 dagen. Inmiddels zijn de zes weken dus om en mag ik langzaamaan alles weer gaan doen wat ik eerder niet mocht.

Dankzij alle hulp om mij heen, heb ik echt zes weken goed de tijd kunnen nemen om te herstellen en om mijn rust te nemen. De eerste drie weken was manlief vrij, en daarna had ik iedere dag dat hij moest werken hulp van een van de oma’s. Wat een geluk heb ik met hen! Mede daaraan heb ik het denk ik te danken dat ik vlot en voorspoedig heb kunnen herstellen.

DSC_0014
Gelukkig kon Ninthe zich ook met haar oma’s prima vermaken.

Want hoewel ik erg tegen het herstel had opgezien, is het me achteraf erg meegevallen. De eerste week vond ik erg zwaar, maar eigenlijk ging ik al snel met sprongen vooruit en met een week of twee was ik al fit genoeg voor ons eerste uitstapje buiten de deur. Ik had er niet van durven dromen dat het herstel zo snel zou gaan!

Natuurlijk moest ik wel langzaamaan beetje bij beetje alles opbouwen, en zal ik nog steeds geen heel eind kunnen wandelen. Al die tijd heb ik ook Ninthe niet mogen dragen, en toen ik haar laatst toch eventjes optilde was dit stiekem toch best zwaar. Mijn buikspieren moeten dit echt wel weer even leren. Mijn buikspieren zijn bovendien ook het enige waar ik nog regelmatig last van heb, zeker als ik toch net iets te veel heb gedaan op een dag. De wond zelf ziet er eigenlijk goed uit en daar heb ik al lang geen last meer van.

Ook de gynaecoloog was tevreden tijdens de nacontrole en heeft groen licht gegeven dat ik nu alles weer mag wat eerder niet mocht. Raar hoe je naar dingen gaat verlangen waar je eerst nooit om gemaald hebt! Zo mocht ik zes weken lang niet in bad of niet zwemmen, en mocht ik niet autorijden. Ik heb nooit wat gegeven om in bad gaan of zwemmen, maar nu kijk ik er al zes weken lang naar uit haha. En het zou fijn zijn om weer te kunnen autorijden, zodat ik soms ook even met de kinders op stap kan als ik dat zou willen!

Kortom, achteraf terugkijkend is het herstel echt heel fijn en soepel verlopen. Er zijn geen verdere complicaties of wat dan ook opgetreden, en eigenlijk was ik al snel weer ter been en bouwde ik iedere dag duidelijk op en ging het dus iedere dag een beetje beter. En het allerbelangrijkste: nu kan ik weer lekker Ninthe tillen zo vaak ik wil (en mijn buikspieren dat aankunnen) en dat heb ik toch wel het allermeeste gemist!

DSC_0031

Comments

comments

Een gedachte over “Mijn ervaring met de keizersnede #3 | Zes weken later en nacontrole gynaecoloog”

Leuk als je een reactie achterlaat!