kiloknaller weegschaal

Kiloknaller #1 – Weg met die (zwangerschaps)kilo’s!

Waar ik tijdens mijn zwangerschap met Ninthe maar een paar kilo was aangekomen, was dit tijdens de zwangerschap van Milas wel anders! Na een bevalling moet je een herstelperiode van zes weken in acht nemen, maar nu die om zijn ga ik me er maar eens aan wagen: de strijd tegen de kilo’s.

De kilo’s zijn er deze zwangerschap dus aangevlogen. En eerlijk is eerlijk, daarvoor was het ook al niet helemaal wat het zou moeten zijn. Ik heb dus nog wel even een weg te bewandelen om op een goed gewicht te komen. Ik wil proberen om mijn gewicht terug te dringen richting zo’n 75 kilo . Het liefst eigenlijk nog iets lager, maar ik durf niet te laag in te zetten. Het moet wel haalbaar zijn.

Maar hoe staat het er nu voor? Wat is mijn startpositie, en hoe ga ik deze kiloknaller-strijd aanpakken? Daarover hieronder meer.

Startpositie
Oké, laat ik er maar open en eerlijk voor uitkomen. Hieronder mijn startpositie in cijfers:

  • Huidig gewicht: 94kg
  • Streefgewicht: 75kg (-19kg)
  • Lengte: 177 cm
  • BMI: 30

Ik berekende mijn BMI op de website van het Voedingscentrum. Wat daar uit kwam was toch wel een beetje deprimerend. Het voedingscentrum zegt over mijn gewicht:

Je bent veel te zwaar voor je lengte
Daardoor heb je een veel grotere kans op bepaalde ziekten, dan mensen van dezelfde leeftijd met een lager, gezond gewicht. Het is dus heel belangrijk voor je gezondheid om af te vallen.
Kortom, duidelijk tijd voor actie! Ik wil dit gaan aanpakken door een combinatie van eten en sporten.

Eten
Letten op je eten is stap 1. Ik ben al eerder bezig geweest met afvallen, en toen heb ik gebruik gemaakt van een van de eerste boeken van Sonja Bakker. Daarmee ben ik toen 13 kilo afgevallen, en dit proces verliep toen eigenlijk goed en was me goed bevallen. Ik wil hier nu weer een start mee maken. Daarom ga ik per vandaag weer eten volgens de weekmenu’s uit het Sonja Bakker boek.

Bewegen
Maar ook meer bewegen is een belangrijk onderdeel in het proces. Ik was al lid van de sportschool, dat kan ik nu weer langzaamaan gaan opbouwen. Ik heb een abonnement waarmee ik eigenlijk alleen maar doordeweeks overdag kan, maar dit ga ik uitbreiden naar een abonnement waarbij ik ook in de avonden en weekenden kan gaan. Dan wordt het toch net wat gemakkelijker plannen.

Eerst ga ik daar een gesprek aan met mijn sportbegeleider binnen de sportschool, omdat ik het wel goed wil aanpakken. Ik wil niet mijn wond of buikspieren overbelasten zo vlak na de keizersnede, dus het moet wel op een goede manier gebeuren. Toen ik laatst bijvoorbeeld wilde rennen door de regen, voelde ik dit al erg aan mijn buik/wond/spieren. Een goede aanpak vindt ik dus belangrijk. Dit gesprek staat voor het einde van de maand gepland.

Naast het sporten in de sportschool wil ik ook wat vaker gaan wandelen en fietsen. Dit is een stuk gemakkelijker te ondernemen omdat dit ook met de kinderen kan. Hebben we meteen een lekker uitje in de buitenlucht: twee vliegen in één klap.

Waarom delen?
De bedoeling is om wekelijks een update te plaatsen over mijn vorderingen. Waarom ik dit wil delen? Het is een stok achter de deur om ook daadwerkelijk door te zetten, en wie weet ontvang ik op deze manier nog wat extra morele ondersteuning van jullie! Dat zal ik zeker kunnen gebruiken.

Dus: op naar een gezondere levensstijl!

Ben jij wel eens de strijd tegen overgewicht aangegaan? Hoe heb je dit aangepakt, en hoe kijk je hier op terug? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook of Twitter!

Comments

comments

3 gedachten over “Kiloknaller #1 – Weg met die (zwangerschaps)kilo’s!”

  1. ahhh je bent een mooi mens cindy als je dat maar weet:) Tof dat je lekker aan de bak gaat! Zelf ben ik het tien stappen plan van puur gezond gaan volgen na Naomi's geboorte. Het is geen dieet maar valt er kilo's mee af! Echt een nieuwe leefstijl met fijne recepten en begeleiding eens in de week en word ook nog vergoed. Ik denk dat ik hem na baby no. 2 gewoon nog een keer ga volgen. Want ik heb de boel in deze zwangerschap ook een beetje laten varen. Oops haha! Ik volgde hem bij Nathalie appel van Appel& Jij. Zeker de moeite waard eens te kijken. (Ps. schreef er ook al een en ander over)

Leuk als je een reactie achterlaat!