newbornfotoshoot gezinsfoto

Moederschap, het loslaten van overtuigingen

Voordat je voor het eerst moeder wordt, heb je vast enkele zaken waarvan je heilig overtuigd bent. Iets wat je met jouw kind absoluut niet of wel zal doen. Ook ik had tijdens mijn zwangerschap van Ninthe een heel ideaalplaatje in mijn hoofd wat dat betreft. Maar als je kindje er eenmaal is, zul je sommige van deze overtuigingen nog eens bijschaven. En nog eens bijschaven, en nog eens bijschaven. En uiteindelijk maar gewoon laten varen.

Borstvoeding
Na een informatieavond over borstvoeding was ik er heilig van overtuigd, niets zo goed als borstvoeding, dat zou ik absoluut even gaan doen! Nou, viel dat even tegen. De hele productie kwam voor geen meter op gang, en ik heb allerlei gekke trucjes uit de kast moeten halen in een poging het te laten slagen. Toen ik medicatie tegen maagklachten zat te slikken die als bijwerking hadden dat ze de productie zouden verhogen, dacht ik ‘waar ben ik toch mee bezig’. En uiteindelijk heb ik na ruim twee weken de handdoek in de ring gegooid en overgestapt op borstvoeding. En guess what? Ook daarmee worden ze groot.

fles

Suiker
Wat heb ik heel lang geroepen dat mijn kind de eerste twee jaar ab-so-luut geen suiker zou krijgen. Haha. Hahaha. Nou, dat is toch best wel mislukt. Uiteraard, ik probeer ze niet helemaal vol te laden met snoep of koek. Maar op zijn tijd (uhm, misschien wel dagelijks, oeps) krijgt ze wel wat met suiker ja. Een lekkere boterham met hagelslag, of ’s middags een koekje bij het drinken. Tsjah, wat zal ik zeggen. Mission failed!

Slapen
In verband met het risico wiegendood moest en zou mijn kindje het eerste half jaar bij ons op de kamer slapen. Dat is in ieder geval de periode die minimaal aangeraden wordt. Mijn oude wieg werd in ere hersteld en was helemaal gereed voor de komst van Ninthe. Ik denk dat we het welgeteld 2 weken hebben volgehouden. Nooit geweten hoeveel geluid zo’n kleine baby in haar slaap kan produceren! *zucht, kreun, kraak, piep*

slapen bed

De herkansing kwam bij Milas, die mocht een weekje langer van het wiegje genieten voordat hij ook naar zijn eigen kamertje verbannen werd. Sorry kinders, mama heeft ook wat slaap nodig!

Slapen part 2
Onze kindjes moeten leren om in hun eigen bed te slapen, en zullen dan ook niet bij ons in bed slapen! Tsjah, zie dat nog maar eens vol te houden als je met een enorm slaaptekort probeert om je huilende kindje weer in slaap te sussen, terwijl de enigste plek waar je kindje wil zijn gewoon bij zijn of haar mama is! Mama biedt troost, veiligheid en geborgenheid. Inmiddels ben ik hier dan ook heel erg van teruggekomen. Ninthe slaapt alleen niet graag bij ons in bed, ze ligt het liefst lekker in haar eigen bedje. Milas slaapt ’s nachts goed in zijn eigen bedje, maar overdag hangt hij bijna de hele dag aan me in de draagdoek, anders heeft hij er weinig zin in!

Achja, voordat je bevallen bent van je eerste kindje kun je jezelf ook echt geen voorstelling maken van wat je te wachten staat. Je hebt misschien een hele hoop ideeën en overtuigingen, en kunt ze misschien achteraf toch niet allemaal waar maken. Maar vindt ik het erg dat sommige dingen anders zijn uitgepakt? Nee, totaal niet. Als ik naar mijn kindjes kijk, is het altijd weer genieten. Ze zijn er niet slechter van geworden dat dingen anders zijn gelopen, en wijzelf ook niet. We zijn allemaal gezond en gelukkig, en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.

Sommige van deze onderwerpen kunnen onder moeders tot heuse Mommy Wars leiden, je las er eerder hier ook al over.

Heb jij gedurende de rit ook wat overtuigingen moeten bijstellen? Hoe vond je dat?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!