kiloknaller weegschaal

Kiloknaller #2 – De kop is eraf

Vorige week kon je het al lezen: ik ging een start maken met de strijd tegen de (zwangerschaps)kilo’s door te starten met een dieet en door meer te gaan bewegen. Inmiddels zit de eerste week er op, dus hierbij de eerste update!

Stand van zaken
Huidig gewicht: 93 kg (-1 kg)
Streefgewicht: 75kg (nog 18 kg te gaan!)
Lengte: 177cm
BMI: 29.7

Qua BMI ben ik nu al in een andere klasse terecht gekomen en daarover zegt het Voedingscentrum het volgende:

Je bent te zwaar voor je lengte
Met een lager, gezond gewicht heb je een kleinere kans op bepaalde ziekten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet verder aankomt en probeer iets af te vallen. Het Voedingscentrum helpt je om gezond af te vallen in 3 fases. Heb je daarnaast te veel buikvet?. Dan is het extra belangrijk om af te vallen want met een grote buikomvang is je risico op bepaalde ziekten verhoogd. Aanpassing van je eetgewoonten is nu een belangrijke stap. Neem contact op met de diëtist of huisarts. Zij helpen je hierbij.

2016-06-20 21.49.41

Eten
Afgelopen week heb ik het eerste weekmenu van Sonja Bakker gevolgd. Het eten van aardappels, groente en vlees (wat enkele avonden op het menu stond) is niet echt ons ding, maar we hebben ons er netjes aan gehouden. Hoewel ik af en toe echt wel trek had, moet ik zeggen dat het me al met al niet is tegengevallen.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat we afgelopen weekend een weekendje weg waren, en ik hier wel iets soepeltjes ben geweest. We gingen namelijk o.a. een avond uiteten, waarbij ik wel een gezonde keuze probeerde te maken! En ’s avonds namen we wat extra te knabbelen maar Sonja zou vast trots op me zijn met deze gezonde komkommerhap.

2016-06-24 21.09.40

Al met al ben ik dus wel tevreden met de start die ik gemaakt heb!

Bewegen
Meer bewegen, dat moet nog echt goed op gang komen. Zoals gezegd wil ik niet zomaar blind gaan beginnen met sporten, aangezien ik net een keizersnede heb ondergaan en de wond nog herstellende is. Daarom heb ik een afspraak gepland met een sportinstructeur op mijn sportschool, maar deze is pas aankomende week dus dat wil ik wel nog even afwachten.

Wel heb ik wat extra gewandeld deze week en hierdoor toch wat meer beweging gehad. Maar een echte goede start hierin moet dus nog plaatsvinden. Ik hoop dit na het sport gesprek aankomende dinsdag snel op te kunnen gaan pakken.

Al met al zijn de eerste stappen in ieder geval gezet en hoop ik dat het snel zijn vruchten mag gaan afwerpen. De eerste kilo is er in ieder geval af! Binnenkort kan het sporten ook gaan beginnen en dan kan het pas echt goed gaan gebeuren. Ik kijk er naar uit!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!