kinderboerderij Center Parcs Meerdal

Ons eerste weekendje weg – Leuke dagen, zware nachten

Afgelopen weekend gingen we er voor het eerst met zijn viertjes tussenuit. We hadden een weekendje Center Parcs geboekt en keken er erg naar uit om eventjes met zijn viertjes op pad te gaan. Vol goede moed rezen we met een volgeladen wagen af naar Het Meerdal in de Limburgse Peel. Hoewel de dagen leuk waren, kregen we het in de nachten wel te verduren.

Op vrijdag pakte we alle spullen in en met wat passen en meten ging het allemaal mee in de auto. Ik dacht dat op pad met één kindje al een volksverhuizing was, maar dit sloeg echt alles. De halve huisraad ging mee en toen de wagen volgeladen was, middagslaapjes gedaan waren en flesjes genuttigd, rezen we vol goede moed af naar onze bestemming.

DSC_0016

Die eerste dag hadden we niet zo heel veel meer gedaan. Bij aankomst konden de pannen meteen op het vuur om voor het avond eten te zorgen, terwijl manlief met Ninthe de auto even ging parkeren. Na het eten deden we nog een klein rondje over het park. We kochten nog wat ter ontspanning voor onszelf, o.a. een leesboek voor mij, omdat we er wel aan gedacht hadden om van alles voor de kinderen mee te nemen maar niets wat dat betreft voor ons. Bij terugkomst in het huisje brachten we Ninthe naar bed en gingen we zelf een ontspannen avond tegemoet.

Tegen de tijd dat wij zelf ook op bed lagen, begon de ellende. Ninthe werd gillend wakker en toen ik bij haar kwam was ze gloeiend heet. Dat moest wel een hele hoge koorts zijn. Ze was wel sinds de dag ervoor verkouden, maar verder was ze niet ziek geweest. Nu was haar temperatuur dus duidelijk gestegen en ze was duidelijk niet fit.

Ze wordt wel vaker wakker ’s nachts, en vaak is het dan opgelost met een aai en opnieuw instoppen. Nu was het echter niet snel goed en uiteindelijk belandde ze bij ons in bed en viel ze in eerste instantie bovenop mij in slaap. Ze slaapt echt zelden bij ons in bed, omdat ze juist vaak boos wordt als je haar eruit haalt. Ze voelde zich dus echt niet lekker en heeft het grootste deel van de nacht bij ons gelegen, waarbij ze regelmatig hard huilend wakker werd en we allemaal dus eigenlijk maar weinig slaap kregen. Ook Milas sliep er minder goed door dan gebruikelijk, maar gelukkig was hij er niet al te bevattelijk voor.

De volgende dag leek alles weer beter te gaan, hoewel de verkoudheid aanbleef. In de ochtend gingen we naar de kinderboerderij en de binnenspeeltuin, en ’s middags brachten we een bezoekje aan het zwembad. Milas zijn eerste kennismaking met het zwemmen! Hij vond het volgens mij best fris, maar lag wel tevreden om zich heen te kijken in het water. Ik had me verheugd om met Ninthe van de glijbanen te gaan, benieuwd wat ze er van zou vinden, maar ze voldeed noch aan de criteria voor lengte noch die voor leeftijd, dus ik sloeg het zekerheidhalve toch maar over.

Na het zwemmen gingen we gezellig uiteten, maar Ninthe weigerde te eten (net zoals de avond ervoor) en toen we onze borden leeg hadden gingen we maar weer richting het huisje. Die avond/nacht begon wat beter, maar halverwege de nacht werden we toch weer wakker met dezelfde reden als de avond ervoor en belandde Ninthe uiteindelijk toch weer tussen ons in.

Zondagochtend ging het weer beter en ’s ochtends deden we nog een rondje park en gingen we weer naar de binnenspeeltuin waar Ninthe lekker kon klimmen en klauteren. Ook ging ze nog op de kleine draaimolen met de olifantjes waar ze zo enthousiast naar keek de hele tijd, en gingen we samen om de trampoline wat ze erg leuk vond! Tijdens het middagslaapje pakte we alles weer. Maar Ninthe sliep nu ook het middagslaapje slecht en daarna was het de rest van de middag niet snel meer goed. Toen alles weer in de auto geladen was, gingen we weer lekker op weg terug naar huis.

Niet uitgeruster maar wel met leuke dagen achter de rug kwamen we weer thuis aan. En zoals we zelf maar gekscherend zeggen: door deze slapeloze nachten hebben we wel letterlijk bijna iedere minuut van onze vakantie mogen meemaken en er dus volop van kunnen genieten! 😉

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Ons eerste weekendje weg – Leuke dagen, zware nachten”

Leuk als je een reactie achterlaat!