winnie the pooh

Milas 2 maanden oud!

Ach ik blijf het maar zeggen: wat gaat het vlug. Milas is alweer twee maanden oud vandaag. Net zoals toen hij 1 maand oud was, vulde ik nu ook weer de ‘mijn kind is … oud-tag’ in die oorspronkelijk verscheen op Welkom Baby. Hierbij beantwoord ik 9 vragen over Milas op dit moment.

2016-06-13 14.41.38
13 juni 2016

Hoe oud is je kindje?
Twee maanden oud vandaag!

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?
Afgelopen dinsdag hadden we een controle op het consultatiebureau en toen werd Milas weer gewogen en opgemeten. Hij woog nu 5545 gram dus dat betekent dat hij de afgelopen maand alweer een kilo is aangekomen, en bijna twee kilo sinds zijn geboorte. Ook qua lengte weer een paar centimeter gegroeid, hij mat nu 59,5 cm. Zowel qua lengte als qua gewicht zit hij +1 boven de curve, vooralsnog een flinke knul dus!

Welke maat draagt je kindje?
Milas zit op dit moment in maatje 62.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?
Milas krijgt nog geen vaste voeding, daar is hij nog te klein voor. Wel krijgt hij uiteraard zijn flesvoeding. Hij krijgt vijf flesjes per dag, 4x 150cc en voor het slapen gaan 180cc. En daar slaapt hij al lekker de nachten op door, wat een luxe! (En daarmee slaapt hij nu dus al beter dan zijn grote zus, de nachtbraker).

2016-06-12 16.38.44
11 op 12 juni 2016

Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?
Nee, niet echt ziek. Hij is wel een beetje verkouden (hoesten) en hij heeft dinsdag zijn eerste vaccinaties gehad en daar heeft hij wel eventjes flink koorts van gehad. Verder had hij er gelukkig niet echt last van. Zijn grote zus is afgelopen week wel flink ziek geweest dus hopelijk slaat het niet op hem over.

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?
Pff lastig! Hij heeft natuurlijk nog niet echt ‘vaardigheden’ als in kunnen zitten, lopen of wat dan ook. Hij kan misschien inmiddels wel wat beter zijn hoofdje overeind houden. Vooral als hij in de draagdoek zit doet hij dit en kijkt hij nieuwsgierig om zich heen. Als je hem op zijn buik legt is het eigenlijk maar een luie knul en blijft hij gewoon met zijn neus op de grond liggen haha.

Wat wel leuke vooruitgang is, zijn natuurlijk zijn glimlachjes die hij steeds meer laat zien! Hij reageert op die manier wel al echt op je als je tegen hem praat, en af en toe komen er ook klankjes uit zijn keel alsof hij wat begint te brabbelen. Dus dat heeft hij wel geleerd de afgelopen maand! Je zag het eerder al in het filmpje in deze blog!

DSC_0025
22 juni 2016

Hoe ervaar je het moederschap?
Wat ik veel hoorde voor de zwangerschap van andere moeders, was dat de overgang van 1 naar 2 kindjes veel gemakkelijker was dan van 0 naar 1 kindjes. Je wist immers al hoe alles er aan toe ging en had die babyperiode dus al een keertje meegemaakt.

Ik ervaar dat toch wel anders. Ik vind de overgang van 1 naar 2 echt wel pittiger denk ik. Misschien ligt het er ook aan hoe oud je kindje is als je je tweede kindje krijgt, Ninthe is natuurlijk zelf ook nog vrij jong en het is soms lastig om je aandacht goed te verdelen. Zeker de afgelopen week toen Ninthe ook nog eens ziek was en de hele dag bij me wilde hangen. Maar goed, dat zal eventjes een kwestie van wennen zijn en uiteindelijk vinden we hier ook een ritme in.

Verder is het moederschap natuurlijk een prachtig iets. Helemaal nu je ook steeds een beetje meer contact krijgt met Milas, is het extra genieten als hij je zijn glimlach schenkt. Of hoe Ninthe hem nog steeds stug ‘baby’ blijft noemen en weigert zijn naam te noemen (écht, als je zegt ‘zeg maar  …’ met willekeurig welk woord dan probeert ze het na te zeggen, maar als je zegt ‘zeg maar Milas’ dan zegt ze nog steeds koppig baby! haha). En elke keer als ze hem ziet wil ze hem aaien en knuffelen. Laatst lag hij eerst in de box, maar toen hij wat begon te mopperen had ik hem te slapen gelegd in de reiswieg. Ninthe had dit gemist, en liep naar de box waar hij dus ‘opeens’ niet meer was. Toen vroeg ze echt naar hem en ging ze hem zoeken! Zo lief. Ik geniet volop!

DSC_0054
27 juni 2016

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?
Milas wil dus overdag vaak niet zelf in zijn bedje slapen, en slaapt dan bij mij in de draagdoek. Soms vind ik dat gesjouw de hele dag best vermoeiend en zwaar, maar over het algemeen is dat nog wel te doen. Maar toen Ninthe afgelopen week ook nog eens ziek was, vond ik het toch wel echt een uitdaging, omdat Ninthe ook de hele tijd bij mij wilde hangen.

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?
Nou, ik heb hierboven eigenlijk al veel mooie momenten genoemd! Maar Milas zijn eerste glimlachjes zijn toch wel het allermooiste geweest!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Milas 2 maanden oud!”

Leuk als je een reactie achterlaat!