kiloknaller weegschaal

Kiloknaller #3

Tijd voor een nieuwe update rondom mijn strijd tegen de (zwangerschaps)kilo’s. De afgelopen week had ik twee afspraken met mijn begeleider op de sportschool en ging ik uiteraard verder met het dieet. Hoe staat het er nu voor?

Stand van zaken
Huidig gewicht: 91,7 kg (-2,3 kg)
Streefgewicht: 75 kg (nog 16,7 kg te gaan!)
Lengte: 177 cm
BMI: 29,4

Eten
De afgelopen week volgende ik het tweede weekmenu van Sonja Bakker. Ik heb steeds minder moeite met het minder eten, het begint eigenlijk al aardig te wennen. De afgelopen weken sloeg het juist een beetje door richting de verkeerde kant: nog minder eten. Zoals je in het fotodagboek van afgelopen week al had kunnen lezen, heb ik namelijk een behoorlijk pittige week gehad met een flink zieke Ninthe en diverse huisarts- en ziekenhuisbezoekjes. Hierdoor lag ons hele ritme op de schop, en kwam ik een paar keer bij de lunch tot de conclusie dat ik nog moest ontbijten, of had ik met twee huilende kindjes gewoon echt geen tijd om een tussendoortje te nemen. Niet echt een goede gang van zaken, en ik probeer hier ook zeker wel op te letten. Ik moet immers ook goed voor mezelf zorgen wil ik goed voor mijn kindjes kunnen zorgen. Als Ninthe deze week (hopelijk) wat meer opknapt, zal het ritme er ook weer beter inkomen en dan zal dit ook wel weer goed komen.

Bewegen
Afgelopen dinsdag was mijn eerste afspraak met de sportbegeleider. Het was een kort gesprek waarin mijn situatie en wensen besproken werden, en op basis daarvan ging hij een sportprogramma voor mij opstellen. Op donderdagavond kon ik terugkomen om dit programma door te nemen.

Hij heeft een soort van fitness schema gemaakt van welke apparaten ik al kan en mag doen (voor nu nog niet te veel buikspieren gezien de keizersnede) en met hoeveel herhalingen etc. Dit programma hebben we doorgelopen, de apparaten werden uitgelegd en nu is het zaak voor mij om lekker te gaan sporten!

Afgelopen week is het hier verder nog niet van gekomen, aangezien we met Ninthe flink hebben lopen tobben. Al moet ik zeggen dat dat gesjouw met twee kinderen de hele week ook bijna aanvoelt als topsport! 🙂

Toch hebben we wat het afvallen betreft weer goede stappen genomen deze week, en is het zaak om deze lijn door te zetten! Er zijn weer wat extra kilootjes af, dus we komen steeds een beetje dichter bij het streefgewicht! Vanavond staat ook weer mijn eerste sportles gepland, dus dat gaat nu deze week ook echt van start.

Liefs, Cindy

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!