Update: Hoe het gaat met Ninthe en haar longontsteking

Je kon het al lezen in het fotodagboek van afgelopen week. Ninthe had het die week behoorlijk zwaar te pakken! Na diverse huisarts en ziekenhuisbezoekjes kwam afgelopen zaterdag een arts dan toch tot de conclusie dat hij waarschijnlijk wat op haar longen hoorde, en kreeg ze een antibioticakuur. Heeft dit geholpen? Hoe gaat het nu?

Zaterdagavond toen we thuis kwamen van de huisartsenpost, kreeg Ninthe haar eerste dosis antibiotica. Ze sliep die nacht als een roosje, ik hoefde er maar één keertje uit voor haar. De volgende ochtend maakte ik haar wakker voor de tweede dosis medicatie, en daarna sliep ze weer verder. Pas tegen kwart over 11 in de ochtend werd ze wakker.

Toen ik bij het opstaan haar temperatuur mat, was deze mooi laag. Zo laag was hij in de week daarvoor nog niet geweest, dus dat was in ieder geval al een goed teken. Haar oogjes zaten nog helemaal dichtgekoekt van alle viezigheid dat uit haar lijfje kwam, en ik was daar ’s ochtends wederom een kwartier mee bezig voordat ze haar oogjes weer kon openen. Maar daarna verdween al die viezigheid als sneeuw voor de zon en heb ik haar oogjes helemaal niet meer hoeven poetsen!

Die zondag was Ninthe een heel ander kind. Ik kreeg eindelijk weer een beetje mijn meisje terug. Waar ze de hele week hangerig, huilerig en écht ziek geweest was, knapte ze nu zienderogen op. Ze kon weer een beetje spelen en zelfs weer lachen. Het was echt een wonderbaarlijke omslag. Ik was blij dat de antibiotica zo snel en zo goed aansloeg!

Weer wat energie om te spelen
Weer wat energie om te spelen

En het was ook meteen een goede bevestiging, dat ze dit dus echt wel nodig had om haar te helpen de strijd tegen het ziek zijn aan te gaan. Je wordt er soms zo onzeker van, als je alweer voor de zóveelste keer de huisarts opbelt terwijl je kind in hun ogen maar gewoon eventjes moet uitzieken. Maar ik ben blij dat ik daarin mijn gevoel gevolgd heb en ben blijven bellen, want uiteindelijk werd het elke dag alleen maar een beetje erger in plaats van beter en moet je zien hoe snel de ommekeer nu opeens kwam!

In de nacht van zondag op maandag heeft ze eerst, zoals bijna gebruikelijk is, een poos lopen spoken. Maar als ze dan halverwege de nacht echt in een goede en diepe slaap valt, dan hoor je haar niet meer. Ik maakte haar in de ochtend weer wakker voor haar medicatie, waarna ze meteen weer verder sliep. Uiteindelijk sliep ze weer zo belachelijk lang, om 12 uur besloot ik toch maar om haar wakker te gaan maken. Ze moet toch immers ook wat eten en drinken?!

Eten en drinken wil alleen nog niet echt. Vooral het drinken vond ik nog wel een dingetje. Eten ging vandaag al iets beter. Ze at al wat meer dan de dagen ervoor. Ook vandaag kon ze weer heerlijk spelen en lachen, had ze geen koorts meer en ik hoefde nu zelfs in de ochtend haar oogjes niet te poetsen, dus dat was al een hele verbetering!

Ja hoor, Ninthe is back! :)
Ja hoor, Ninthe is back! 🙂

Al met al is er dus snel een hele grote verbetering te zien geweest, gelukkig! Ze was zó ziek, de arme schat. Ik ben blij dat ze weer steeds meer zichzelf wordt. Dat lange slapen en slecht drinken zal vast ook wel vanzelf wegtrekken. Misschien heeft een en ander ook nog wat met de medicatie te maken, wellicht als bijwerking. Tot en met donderdag hebben we nog de antibiotica kuur, dus wellicht dat dit dan ook weer normaliseert. Voor nu ben ik in ieder geval heel erg blij dat we alweer zover zijn dat ze weer wat meer zichzelf is! Een hele geruststelling.

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Update: Hoe het gaat met Ninthe en haar longontsteking”

  1. arme schat! Hopelijk blijft ze opknappen! Hier is ons meisje nu ook begonnen met koorts oeff! hoop niet dat ze het ook zo pittig als ninthe gaat krijgen! -x- Mama van Dijk

Leuk als je een reactie achterlaat!