potje zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining: zindelijk in drie dagen?

Nu ik nog eventjes verlof heb, leek me dit een hele geschikte kans om met de zindelijkheidstraining van Ninthe aan de slag te gaan. We hebben een potje en Ninthe heeft er af en toe eens opgezeten. Veel verder zijn we nog niet gekomen. Ik had er ook nog niet echt over nagedacht hoe we dit precies zouden aanpakken. De tijd is gekomen om me daar eens wat meer in te gaan verdiepen.

Ninthe is nu 21 maanden. In principe nog tijd genoeg dus om zindelijk te worden voordat het echt ‘moet’. Pas als je met vier jaar naar school gaat is het namelijk echt een vereiste. Toch denk ik dat ze er al wel klaar voor is aangezien ze al steeds vaker zelf aangeeft dat ze haar behoefte moet doen/heeft gedaan. Ze is er zichzelf dus wel degelijk van bewust, wat volgens mij al een belangrijk voorteken is om te kunnen gaan starten. Maar hoe pak je zoiets nou aan?

Een hele tijd geleden had ik er al wel eens over gehoord en gelezen, een methode waarmee je kindje in 3 dagen zindelijk zou zijn. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch ook wel als iets wat mooi zijn als dat zou lukken. Ik ging op verder onderzoek uit.

potje zindelijkheidstraining
Een van de eerste keren dat we het potje even gingen uitproberen.
Methode

Er blijken meerdere methoden te zijn die allemaal hetzelfde resultaat in zo’n kort termijn beloven. En dan niet alleen overdag zindelijk, nee meteen hoppa: dag en nacht zindelijk. Een heuse zindelijksheidsbootcamp.

Iedere methode kent volgens mij in grote lijnen dezelfde basis stappen. Om te beginnen ban je de luiers van het ene op het andere moment drastisch uit jullie leven. Je maakt hier echt een ritueeltje van en gooit dus samen met je kind alle luiers in de vuilnisbak. (Oké, aangezien wij wasbare luiers gebruiken, zal ik ze er later wel weer uitvissen, haha).

Vervolgens sluit je jezelf drie dagen met je kind op in je huis en kan het gaan beginnen. Ik heb besloten om mezelf te gaan verdiepen in de methode van Carol Cline en het daarna dus eens een kans te geven. Ik ben benieuwd of het echt werkt! Uiteraard hou ik jullie hiervan op de hoogte.

Ben jij ook bezig met zindelijkheidstraining? Hoe pak jij dit aan?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

2 gedachten over “Zindelijkheidstraining: zindelijk in drie dagen?”

Leuk als je een reactie achterlaat!