zwangerschapsshoot zwangerschap fotoshoot

Het leven na de zwangerschap, 9 vragen beantwoord

Inmiddels ben ik alweer meer dan twee maanden niet-zwanger. En hoewel het negen maanden duurt om te ontzwangeren, is het toch al wel leuk om de After Pregnancy Tag – oorspronkelijk afkomstig van The Mommmy Diaries – in te vullen. Hierin beantwoord ik negen vragen over het leven na de zwangerschap. Hoe staat het nu nog met bijvoorbeeld cravings of kwaaltjes die ik toen had?

Hoe oud is je kindje nu?

Milas is nu 9 weken en 4 dagen oud, alweer ruim 2 maanden dus.

milas 9 weken baby
Het wordt al een hele knul 🙂
Na hoeveel tijd miste je je buik?

Eerlijk gezegd, mis ik hem niet echt. Hij zat in de weg, ik had er last van, ik ben blij dat ‘ie weg is! Al ben ik dan ook weer niet echt blij met het hoopje ellende dat er voor in de plaats gekomen is, haha. Maar daar wordt aan gewerkt!

Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?

Uhm.. Ik heb niet echt iets gehad wat meteen à la minute gehaald moest worden ofzo, omdat ik dat ein-de-lijk weer zou mogen eten! Wel ben ik na een poosje even los gegaan met boterhammen met leverworst, en hebben we een paar keer biefstuk gegeten.

Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Ook dat valt eigenlijk wel mee! Alhoewel ik tijdens mijn zwangerschap veel meer zin had in witte chocola (en dat dus ook iets te vaak at), is dat iets wat ik eigenlijk altijd wel lust. Maar die craving kan ik maar beter gauw vergeten.

Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Niet echt iets waar ik invloed op heb. Een zwangerschap zonder bekkenklachten was fijn geweest. En als ik het zou kunnen veranderen dan was ik thuis bevallen in plaats van met een keizersnede, maar goed die stuitligging daar kon ik verder ook vrij weinig aan doen. Wat betreft zaken waar ik wél invloed op heb, ben ik eigenlijk wel tevreden over het verloop van mijn zwangerschap.

Wat mis je het meeste aan je zwangerschap?

De bewegingen in mijn buik, het kindje dat daar groeit. Soms aai ik onbewust nog wel eens over mijn buik heen. Maar hoewel dat een bijzondere ervaring is en blijft, is het natuurlijk nog meer fantastisch dat wel het kindje nu in levende lijve kunnen vasthouden en knuffelen!

zwangerschapsshoot gezin
Ons gezinnetje voor de bevalling
Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Ja hoor, ik vind het erg mooi om te mogen ervaren en het blijft iedere keer bijzonder en uniek.

Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschapskwaaltjes?

Ik heb het idee dat ik vergeetachtiger geworden ben. Eerst kon ik altijd alles onthouden, maar dat gaat toch wel wat lastiger. Of komt dat gewoon doordat alles chaotischer wordt met twee kleine kindjes?

De grootste kwaal die ik tijdens mijn zwangerschap had waren mijn bekkenklachten. Daar heb ik gelukkig nauwelijks nog last van, alleen soms als ik plat lig en wil opstaan, maar niet noemenswaardig. Ik ben blij dat dit als sneeuw voor de zon verdwenen is!

Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Ik had de meeste zaken natuurlijk al, dus erg veel aankopen heb ik niet meer hoeven doen. Tijdens mijn zwangerschap van Ninthe heb ik wel spullen gekocht die we echt niet of nauwelijks gebruikt hebben, en dus de aanschaf niet waard geweest zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de badthermometer, de flessenwarmer en de wipstoel geweest. Ook is het echt een beetje zonde om een aankleedkussen met een printje te kopen (zoals wij gedaan hebben), omdat daar toch een hoes overheen gaat! Je ziet er niets meer van. Een neutrale is goedkoper. 😉

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

Een gedachte over “Het leven na de zwangerschap, 9 vragen beantwoord”

Leuk als je een reactie achterlaat!