Mama's Club Ede

Een sociaal netwerk: de Mama’s Club

Als je moeder wordt of moeder bent, kan het heel fijn zijn om met andere moeders in contact te komen. Het moeder zijn kan veel vragen en dilemma’s oproepen. Soms is het fijn om daar met gelijkgestemden over te kunnen praten. Met een beetje geluk heb je die in je eigen omgeving dit sociaal netwerk, maar dat is niet altijd het geval. Online kun je al een heleboel vinden, zoals facebookgroepen met moeders die in dezelfde maand zijn uitgerekend. Maar het kan ook prettig zijn om real life met andere moeders en kinderen in contact te komen. Daarom ben ik inmiddels alweer ruim een jaar geleden de Mama’s Club Ede gestart.

Waarom ik de Mama’s Club Ede begon

Toen ik zwanger was, woonden manlief en ik net in onze huidige woonplaats. We komen hier allebei niet uit de omgeving, en kenden dus ook niemand hier. Daarnaast hadden we sowieso maar weinig ouders in ons sociaal netwerk, wij waren een van de eersten. Omdat het me prettig leek om sowieso anderen in mijn omgeving te leren kennen, en daarnaast ook ervaringen uit te kunnen wisselen met andere moeders, ging ik op zoek naar de mogelijkheden.

Ik stuitte op een Mama’s Club uit een nabijgelegen woonplaats en zocht contact met hen, maar kreeg vervolgens een mailtje vanuit de landelijke stichting (die inmiddels niet meer bestaat) dat deze Mama’s Club was opgeheven, en de vraag of ik eventueel interesse had om een doorstart te maken. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, en zo werd de Mama’s Club Ede een feit.

Mama's Club Ede

Wat houdt het in

De Mama’s Club is een actief netwerk van moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar oud. In de praktijk zijn het vooral kinderen onder de 4, die nog niet naar school gaan. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zowel voor moeders met kinderen als activiteiten voor alleen moeders onder elkaar. Het is een fijne plek om met elkaar in contact te komen, mensen te leren kennen en ervaringen te kunnen uitwisselen.

De Mama’s Club viel eerst onder een landelijke koepel van Stichting Mijn Mama’s Club, maar zoals gezegd is deze opgehouden te bestaan. Toch bestaan er door het hele land heen nog diverse plaatselijke Mama’s Clubs, dus wellicht ook een bij jou in de buurt mocht je nog een manier zoeken om met andere moeders in contact te komen! Daarnaast heb jij ook op veel plaatsen Mama Cafe’s, wat zich hier ook prima voor leent.

Meer weten over de Mama’s Club Ede, bekijk dan deze website!

Maak jij ook ergens deel uit van zo’n netwerk van moeders? Hoe vind je dat?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

3 gedachten over “Een sociaal netwerk: de Mama’s Club”

Leuk als je een reactie achterlaat!