fotodagboek schommelen vogelnest

Fotodagboek: Week 27

Het is weer tijd voor een nieuw fotodagboek, want week 27 zit er ook alweer op. Een week waarin Ninthe gelukkig erg goed opknapte van haar longontsteking, maar waar we het mede daardoor wel nog lekker rustig aan deden. Kijk je weer mee?

Zondag 3 juli

fotodagboek

In het fotodagboek van vorige week kon je al lezen dat Ninthe flink ziek was, en op zaterdagavond eindigde we na wederom een bezoekje aan de huisartsenpost met een antibioticakuur die toen ging starten. Op zondag sliep Ninthe een gat in de dag (tot half 12!) en daarna had ik meteen een héél ander kind. Antibiotica, wat een paardenmiddel. Ze knapte zienderogen op. Er kwam echt weer wat leven in en ze wilde weer lekker spelen, onder andere samen met haar liefste broertje Milas.

fotodagboek adidas schoenen

Ninthe en ik bleven wel thuis die middag, terwijl manlief en Milas samen naar een verjaardag van ons nichtje gingen. Milas kreeg voor de gelegenheid zijn stoere schoenen aan, maar aangezien deze nog véél te groot zijn belandde ze toch al snel weer bij manlief in de tas. Nog eventjes geduld voordat ze passen, maar leuk zijn ze wel!

fotodagboek slapen reiswieg

En terwijl ik dus ’s middags met Ninthe thuis was, kon ik wel merken dat ze nog wel eventjes te herstellen was. De reiswieg stond op de grond, en Ninthe kroop er in. Ze pakte een tutje van Milas, draaide zich op haar buik en was echt van plan om te gaan slapen! Kan nooit lekker gelegen hebben, maar ze was dus nog duidelijk niet de oude. Ik legde haar maar snel lekker op bed, zodat ze fijn nog even kon slapen.

fotodagboek naamslinger

Zelf maakte ik die dag ondertussen de naamslinger af voor de eerste verjaardag van Xavi, voor de winnaar van de naamslinger winactie die hier eerder gehouden werd.

Maandag 4 juli

fotodagboek baby 9 weken

Op maandag gaat Ninthe normaal gesproken naar het kinderdagverblijf, maar vandaag hielt ik haar natuurlijk thuis om verder uit te zieken en aan te sterken. Ze sliep weer belachelijk lang, en om 12 uur ’s middags ging ik haar uiteindelijk toch maar eventjes wakker maken. Ondertussen had ik al een fotootje van Milas gemaakt, want die was vandaag alweer 9 weken oud! Hij had er alleen niet zo veel zin in vandaag, dus een erg leuke foto werd het niet haha.

fotodagboek nona woven wraps imagine tulip dreams

Aangezien hij niet zo’n best humeur had vandaag, dan maar lekker in de draagdoek dan is alles goed! Vandaag testte ik deze draagdoek uit, die ik al een poos heb liggen maar nog nooit heb gebruikt. Hij is nog wat stug, dus moet echt nog een beetje ingedragen worden. Tijd om hem dus wat vaker uit de kast te pakken.

fotodagboek

En we hadden vandaag ook nog gezellig bezoek, dus kon er ook nog met opa en oma geknuffeld worden. Dat vond Milas dan weer wel gezellig.

fotodagboek spelen puinhoop

Toen Ninthe eenmaal wakker was, was ze weer haar lekkere vrolijke zelf en kon ze lekker spelen. Ze trok zelfs weer het hele huis overhoop, dus dat was weer een goed teken van levendigheid!

Dinsdag 5 juli

fotodagboek overgrootoma

Op dinsdag kwam mijn oma op bezoek, Ninthe ging er gezellig naast liggen op de bank.

fotodagboek autostoelOok vond ze vandaag het autostoeltje van Milas ook wel een goede rustplek. Alles wat van je broertje is, moet je nou eenmaal even inpikken haha. Dat het een beetje aan de krappe kant is, maakt niet uit toch? 😉

fotodagboek slapen bij mama

En Milas, die sliep lekker op zijn favoriete plekje: bij mij! Wat een schatje is het toch.

Woensdag 6 juli

fotodagboek knuffelen

Op woensdag wilde Ninthe weer gezellig bij Milas in de box spelen. Als ze hem in de box ziet, wil ze er regelmatig even bij. Ze geeft dan zelf al aan dat haar schoenen uit moeten (de box is in haar ogen ook een ‘bed’) en dan kan ze even lekker met haar broertje knuffelen.

fotodagboek

Of ze zorgt even voor Milas zijn vermaak en entertainment.

fotodagboek

Maar stiekem is het eigenlijk gewoon het allerleukst om zelf ook weer even een baby’tje te zijn en te genieten van de muziek mobile.

Donderdag 7 juli

Fotodagboek bril opa

Op donderdag kregen we weer bezoek, dit keer een andere opa en oma. Brillen blijven erg interessant, dus Ninthe liep lekker met die van opa te pronken. Staat het een beetje? Haha.

fotodagboek opa dreumes

Ook leuk: gezellig bij opa in de stoel zitten en samen zwaaien naar de voorbijkomende fietsen.

fotodagboek schommelen vogelnest

En later op de dag gingen ze ook nog gezellig samen schommelen. Eerst zat Ninthe alleen in haar eigen schommelstoel, en toen legde ik Milas op het vogelnest ernaast. Daar was ze het in eerste instantie echt niet mee eens (“Nee baby!!”). Maar toen ze samen het vogelnest konden delen, was het eigenlijk toch wel best knus zo saampjes.

Vrijdag 8 juli

Op vrijdag maakte ik 0 foto’s!! Helemaal niet van gekomen. ’s Ochtends ging ik gezellig met Ninthe naar de laatste muziek op schoot les voor de zomervakantie, en ’s middags moesten we nog eventjes boodschappen doen.

Zaterdag 9 juli

Fotodagboek paardrijden

Vandaag hadden we een hele drukke maar leuke dag. We gingen een dagje naar oma en opa, en vanuit daar brachten we in de ochtend een bezoekje aan een paardenmelkerij waar het open dag was. Ninthe maakte o.a. haar eerste ritje op een paard!

fotodagboek kermis draaimolen

En ’s middags gingen we naar de kermis bij opa en oma in de woonplaats. Lekker in de draaimolen, touwtje trekken en meer. Dat was ook erg leuk natuurlijk. Later nog uitgebreid meer over deze geslaagde uitstapjes!

Eenmaal terug bij oma en opa ging Ninthe lekker spelen. Het water bij de kaboutertjes (die Ninthe ‘paddenstoelen’ noemde, heeft vast iets met het welbekende kinderliedje te maken!) was erg interessant. Maar er was nog ook nog speelgoed om leuk mee te spelen!

Ook de lamzak zorgde voor het nodige plezier, en het vogeltje Spex (volgens Ninthe een duif) was ook mooi!

Gelukkig was Ninthe aan het einde van de week dus weer helemaal de oude, en konden we weer volop genieten met zijn allen. Hoe was jullie week?

Eerdere fotodagboeken terugzien? Dat kan hier.

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

4 gedachten over “Fotodagboek: Week 27”

Leuk als je een reactie achterlaat!