Burgthoeve paardrijden

Open dag Burgthoeve: Ninthe’s 1e keer paardrijden

Afgelopen weekend was het open dag op de Burgthoeve, een zorgboerderij en paardenmelkerij waar ik vroeger veel gekomen ben. Deze opendag was dus een leuke gelegenheid om daar met Ninthe heen te gaan om de paardjes te kijken, en ze heeft ook voor het eerst eventjes kunnen paardrijden. Hop paardje hop for real!

De Burgthoeve

Burgthoeve

Op de foto zie je een klein deel van de Burgthoeve. Vroeger kwam ik hier veel, in de tijd dat ik nog paardreed. In de jaren is er veel verandert en het is nu veel groter dan toen ik daar voor het laatst kwam. Vroeger reed ik daar samen met mijn moeder paard. Ook heb ik er mijn allereerste stage gelopen tijdens mijn studie SPH. Ik wilde er graag een keertje met Ninthe heen gaan, en was benieuwd hoe zij het zou vinden om op een paardje te zitten.

Burgthoeve paardrijden

Toen we binnen kwamen konden we in de binnenbak al meteen de eerste paardjes zien. Ninthe vond dit in ieder geval al wel een leuke binnenkomer en keek geïnteresseerd toe naar wat er allemaal te zien was.

Burgthoeve paardrijden

Milas en papa waren uiteraard ook mee, en zij keken vanaf de zijlijn toe.

Paardrijden

Burgthoeve paardrijden

Achterin de binnenbak zagen we dat je kon paardrijden. Op de vraag of Ninthe op een paardje wilde, zei ze volmondig ‘Ja!’. Dus die poging gingen we maar eens wagen. Er waren veel kindjes die er precies zo over dachten, dus we moesten wel eventjes in de wachtrij aansluiten tot we aan de beurt waren.

Burgthoeve paardrijden

En toen waren we aan de buurt. De cap moest op, maar dat was meer voor de vorm want hij was echt véél te groot. Het lijkt wel een beetje Calimero zo, haha.

Burgthoeve paardrijden

En daar zit ze dan, voor het eerst op het paard. Je kunt zien dat het toch best wel een beetje spannend is!

Burgthoeve paardrijden

Opa loopt mee langs het paard, en moet ondertussen ook de cap op Ninthe haar hoofd zien te houden want deze viel steeds af. Van het ene op het andere moment was ze er ook wel weer klaar mee en toen wilde ze er meteen weer af.

Burgthoeve paardrijden

Maar de paardjes bleven wel trekken, en ze wilde alle paardjes die we tegen kwamen wel even aaien.

Burgthoeve paardrijden

Nog meer paardjes om te bewonderen.

Burgthoeve paardrijdenBurgthoeve paardrijden

Maar er was meer dan alleen maar paardjes. De rondzwervende ballonnen waren ook helemaal leuk en het springkussen was ook erg in trek!

Er was nog veel meer te zien, wat we niet allemaal op de camera hebben vastgelegd. Er werden bijvoorbeeld diverse demonstraties gegeven. De ponyclub was er te bewonderen, de hoefsmid kon je in actie zien en ook kon er meegekeken worden hoe het paarden melken in zijn werk ging. Genoeg te beleven dus, we hebben ons er prima vermaakt!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

3 gedachten over “Open dag Burgthoeve: Ninthe’s 1e keer paardrijden”

Leuk als je een reactie achterlaat!