kermis

MC16 | Naar de kermis

‘Doe een leuke activiteit in de buitenlucht’ is een van de 10 uitdagingen van de Mama Challenge 2016 die wij dit jaar aangaan. Dit was de eerste opdracht die wij deze zomer tijdens onze staycation uitvoerden. We brachten namelijk een bezoekje aan de kermis, en dat beviel Ninthe uitstekend!

De kermis
kermis
“Wauwwww!”

De kermis is natuurlijk een plek bomvol leuke activiteiten, en dat allemaal in de buitenlucht. Vroeger ging ik er zelf ook altijd met veel plezier naartoe, en ook Ninthe heeft met name de draaimolen altijd erg leuk gevonden. Ze beleefde er voorheen zelfs zo veel plezier aan, dat ze iedere keer heel boos werd als dit pleziertje ten einde kwam. Nu het dan ook kermis was bij mijn moeder in het dorp, moesten we daar wel eventjes een bezoekje aan brengen. En we begonnen uiteraard met het allerleukste: de draaimolen!

De draaimolen

kermis

Als eerste ging Ninthe op de paardjes, want paardjes zijn toch wel een beetje favoriet. Het eerste rondje was samen met papa, maar het werd toch wel een beetje te spannend allemaal toen papa halfweg besloot om haar achterstevoren op het paard te zetten haha.

kermis kermis

Gelukkig kon oma het daarna weer helemaal goedmaken met het volgende rondje. Het plezier straalt er van af! (Ook bij oma, haha). Daarna mochten Milas en ik ook een rondje meegenieten.

kermis

En dan nog een laatste rondje om het af te leren, dit keer ging opa mee. Hij zette Ninthe aan het stuur van de bus. Tuut tuut!

En toen kwam het gevreesde einde aan de rondjes in de draaimolen. Maar guess what!? Toen het was afgelopen, was het helemaal oké. Geen driftbui of woede aanval deze keer. Het was mooi geweest, tijd voor het volgende!

Touwtje trekken, eendjes vangen en cadeautjes kiezen

kermis

Touwtje trekken was nu aan de buurt. Na wat geklungel aan het touw had Ninthe dan toch snel door wat nou precies de bedoeling was, en het ene na het andere cadeautje trok ze omhoog. Ze mocht zes touwtjes trekken, en daarna konden we kiezen of we alle 6 die prullaria mee wilde nemen, of daarvoor in de plaats één groter cadeautje wilde uitzoeken.

kermis
Even bedenken wat te kiezen…
kermis
Het werd de hele grote bal!

We gingen voor een van de grotere cadeautjes, en namen een grote bal voor haar mee waar ze thuis al veel plezier aan beleefd heeft.

kermis

Tot slot wilde opa nog eventjes gaan vissen met Ninthe, en een voor een plukten ze samen de eendjes uit het water. Ook hier mochten er weer een cadeautje uitgekozen worden, en dat werd dit keer een mooi roze paard. Of nou ja, een eenhoorn eigenlijk, maar Ninthe houdt het toch maar op paard! 🙂

kermis

Het was een hele geslaagde activiteit in de buitenlucht. Ninthe heeft volop genoten. En Milas sliep lekker overal doorheen. 🙂 Benieuwd naar alle uitdagingen van de Mama Challenge 2016? Kijk dan hier.

Houdt jouw kleintje ook zo van draaimolens?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

6 gedachten over “MC16 | Naar de kermis”

  1. De draaimolen is hier inderdaad ook favoriet. Handig om de draagzak/doek mee te nemen, dan loop je niet te klungelen met een buggy 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!